Mössan av för Thoren !

Och då menar jag inte i första hand kvällens vinst mot City i Umederbyt.

Nä, jag menar att Thoren verkligen tagit sig i kragen när det gällt.  I dom tre senaste matcherna har dom mött tre topplag. Sudden vinster mot Mora och Järfälla följdes upp med en uddamålsvinst mot City. Jag har inte sett dom två första och hur rättvisa segrarna var men ändå. Var då kvällens viktoria rättvis? Knappast. men jag kan inte heller säga att City var värda segern. Oavgjort efter full tid hade nog speglat matchen bäst.

 

Vinstmålet förresten? I 7 fall av 10 får nog City frislag när Edholm snor åt sig bollen bakom deras mål. Men så inte denna gång.

City stod en större del av matchen för spelet när dom hade bollen. En offensiv och frejdig attack med snabba uppspel. Thoren däremot hade valt en seg back-back taktik som ofta tråkade ut åskådarna. Ska den fungera så får forwards visa upp en ständig rörlighet i anfallszon. Det var väl si och så med det långa stunder.

 

För City är ju Mattias Hedlund en otroligt värdefull spelare. Inte bara för att han gör tre mål utan för sin pondus och ledargestalt på banan. Snipern Albin Andersson klev också fram i kväll med två mål.

I Thoren gjorde Fredrik Ottosson nog den bästa match som jag har sett honom göra i höst. Kopiöst med jobb. Thomsson också positiv med 2 mål. Peder Bodén börjar man också känna igen. Både positivt och negativt. Gav bort en boll som direkt ledde till mål i baken men stod också för flera läckerheter.. För övrigt gjordes flera mål som följd av individuella misstag. Otroligt kul att se Calle Carlbom på banan igen. Fick också trycka in kvitteringen till 7-7 som man länge trodde var ett mål som skulle ge Thoren en poäng.

 

Till sist det viktigaste av allt. I alla fall för Thoren. Förlust hade betytt tre raka förluster mot City denna höst. Inte roligt att ha med sig in i ett ev kval till våren…

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.