Att slå sig för bröstet…

Jag reagerar alltid mot överdrifter. Och inte minst mot löjeväckande sådana. Nu pågår VM innebandy för damer i Tjeckien. Det var inte länge sedan herrarna spelade sitt. Enorma lovord östes då över spelarna när dom krossade (enda) motståndet Finland i finalen. Det resultatet skulle istället ha beklagats. För efter att Finlands herrar stuckit upp och utmanat Sverige några år så var nu ordningen återställd. Det vill säga, utanför Sverige är innebandyn svag och utvecklingen går väldigt långsamt framåt.  Var finns utmaningen nu de närmaste åren för svensk herrinnebandy?

 

Åter till Dam-VM. Först krossar Sverige (enda) tänkbara hotet Finland i gruppspelet. Jag beklagar. Men Förbundskaptenen Curt Söderström är mycket nöjd. Han säger att han har fantastiska spelare i sin trupp. Världsspelare på alla positioner. I jämförelse med vad och vilka? Han tycker att det är mycket viktigt att hans spelare inte slappar av utan trummar på när dom leder med 8-0 mot Polen. Han berömmer att Sverige kan hålla bollen inom laget mest hela tiden när dom spelar boxplay. Det kan nog inte IKSUs stjärnlag klara av mot ett av bottenlagen i SSL. Förstår han vad det betyder och vad det säger om motståndet?

Nä, tyvärr så är Sveriges motstånd nu när Finland gått tillbaka nästan obefintligt. Jag tror med stor säkerhet att jag skulle kunnat leda detta lag till VM-titeln. Eller att Curt kunde ha stannat kvar på Kanarieöarna och semestrat. Sverige hade vunnit ändå.

 

Jämförelserna med bandy på is är rätt slående. Där hyllas och uppskrivs svenska lag inför och under VM-turneringar. Alla vet att det bara finns ett motstånd, Ryssland. Det är för väl i alla fall att inom den sporten hamnar bucklan växelvis i de båda länderna.

 

Avslutningsvis om detta, lägg märke till att jag inte kritiserar eller nedklassar svenska daminnebandyspelare.  Jag reagerar mot dom löjliga övertoner som olika företrädare för sporten står för.

 

Måste också fundera över Dalens herrar. 7-0 mot Granlo blir 3-10 mot Warberg. Trots fokus på försvarsspelet. Mycket för tränarstaben att grunna över. Och gapet till slutspelet ökar.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.