Fan tro´t och Hur i hela friden !

Fan tro´t

Inför Dam-VM i innebandy hade nog InnebandySverige klart för sig att titeln med säkerhet redan var i hamn. För att möta eventuell/med all sannolikhet kommande kritik att titeln inte skulle vara mycket värd på grund av för svagt motstånd klurade man ut ett mantra. Det användes i de flesta intervjuer under slutspelet och löd: Sverige leder utvecklingen.

Med det ville man göra gällande ett par saker.

1. Om det visar sig att motståndet är för svagt så beror det inte på att övriga lag gått bakåt utan att Sverige gått framåt.

2. Om Sverige visar sig än mer överlägsna än förut så kommer det att sporra konkurrenterna att satsa hårdare.

Fan tro´t ! I båda fallen. Enligt mig, och även flera experter, så var årets finska lag klart svagare än förra gången. Det var klasskillnad denna gång medan det förra gången var strid på kniven in i kaklet. Möjligen hade Tjeckien gått framåt. Eller berodde det mest på hemmaplan och en entusiastisk publik.

Om ett lag som man försökt närma sig och kommit en bit på väg nu visar sig ännu mer överlägset än tidigare tror jag inte sporrar utan snarare föder uppgivenhet. För mig verkar den enda framgångsvägen för lagen under Sverige och Finland vara att ”exportera” många fler spelare till SSL för att höja deras individuella standard. Frågan är bara hur många av dom som platsar där?

 

All heder dock till Curt Söderström som efter finalen menade att han, något överdrivet av mig,  kommit till ett väldukat bord och ledde ett självspelande piano. Välgörande uttryckt.

 

Hur i hela friden?

Hur i hela friden, även om vi talar innebandy, var det möjligt för totaljumbon Jönköping med 0 segrar i bagaget att åka upp Uppsala och slå Storvreta med 8-7 i SD?

Innebandy är en märklig sport i Svenska serier, och tur är väl det. Till skillnad mot Dam-VM då…

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.