Ingen plump idag heller men…

Skröt ju över att bl.a. Thoren producerar poäng och segrar mest hela tiden. Så också idag då dom besegrade Täby med 6-5. Samtidigt ska sägas att det behövdes mycket tur för att greja denna 3-poängare.

 

Första halvan av matchen visade Thoren upp ett bedrövligt försvarsspel med markeringsmissar och farliga uppspel. Några av backarna såg inte ut att hålla Allsvensk klass i det läget.. Det blev något bättre efter det att man gått ner på folk och flyttat om litet. Men inte vann Thoren denna match tack vare försvarsspelet. Nä, först och främst så var det, som så många gånger förr, Erik Ställ i målet som blev tungan på vågen. I det närmaste felfritt målvaktsspel som kröntes av en straffräddning i slutminuterna. I slutminuterna ja, ja för all del andra halvan av slutperioden var Thoren hårt pressade. Valde kanske att backa hem men det kunde ha slutat illa. I dom lägena gäller det ju att hålla boll så länge som möjligt när man väl får tag på den. Den som märktes där och för övrigt hela matchen var Thorens bäste utespelare Wiktor Johannesson. En mycket klok innebandyspelare som träder fram allt mer. Måste väl också medge att Yngve Nordin tar sig mer och mer.

 

Nä, det här kunde gått riktigt illa. Täby är ett bra och piggt lag med mycket fart. Vaskade fram klart fler vassa lägen än hemmalaget. Tvillingarna Edholm bra som vanligt. Lite Sedinkänsla där. Även Kristoffer Hjertén var bra.

Slutet blev dramatiskt med straff och dubbelutvisning. Men Thoren redde ut det med nöd och näppe.

Som sagt ingen plump men ack så nära.. men ett så slarvigt och halvnonchalant försvarsspel som visades upp under första halvan av matchen håller inte i längden, långt ifrån.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.