Tungt Dalen och tungt City

Nu ser det inte bra ut för Dalen. Inte bra alls. Efter uddamålsförlusten mot Helsingborg är man kvar under strecket. Nästa hemmamatch blir oerhört viktig. Då tar Dalen emot avsågade jumbon Jönköping. Måstematch men en enkel sådan? Nja, Jönköping tog sin första(!) trepoängare i helgen genom en 10-4 seger mot Täby. Avsågade ja men kanske i form? Spelar i alla fall utan nerver. Dalen har ju inte kört över bottenlag i vinter utan hellre övertygat mot topplag. Det blir en oviss historia.

Täby förresten är väl nåt av ett mysterium. Tappade visserligen ett antal viktiga kuggar inför årets SSL men så här dåligt ska det väl inte behöva gå. Laget har släppt in 35 mål på de fyra senaste matcherna ! Täby har också ett tufft spelprogram kvar. Man har flera topplag kvar att möta. Stockholmslaget blir med största sannolikhet Dalens räddningsplanka i jakten på nytt kontrakt. Om Dalen gör sitt förstås…

Efter att ha suttit i bilen 5-6 timmar på väg hem från Hemavan så hann jag precis till Excel Arena för matchen City-TT. Vet inte om jag var lite tagen av resan men jag hade svårt att få grepp om matchen. Långa stycken tyckte jag att tempot var mer uppdrivet än vad spelarnas teknik och spelsinne tillät. Mycket felpass och tappade bollar av City på offensiv planhalva. Då får man hoppas på skyttarna. Och då steg, som så många gånger förut, Johan ”Säl” Nilsson fram och satte två pytsar med luriga halvhöga skott i bortre. TT hade ett antal ramträffar i första perioden så Citys ledning var tursam.

När så Henrik Schäfer överraskade med att sätta 4-1 i slutet på andra perioden såg det bra ut för City. Henrik var nog den som såg mest förvånad ut över sitt mål. Det händer ju inte så ofta…

Men, innebandy är innebandy och på en och en halv minut en bit in på slutperioden så gjorde TT tre mål och det var utjämnat. Inte ens ett nytt ledningsmål av Peter Larsson räckte. TT kvitterade och vann i sudden.. Verkligen inte bra för City i denna streckmatch. Anståndet upp till fjärdeplatsen ökade till två poäng. Trösterikt ändå att konstatera att City har klart lättare program kvar än TT. City bärgar kvalplatsen med marginal.

Dagens man i City var Peter Löfgren som låg bakom Citys ledning långt in i matchen. Plus också till ”Säl” Nilsson för sin effektiv samt till Stefan ” Wawrinka” Lindberg för sin tuffhet och okuvliga vilja..

Spännande omgångar kvar i serierna, vi får se när krutröken skingrats..