Nå, hur blir taktiken nu då ?

När signalen ljöd efter 60 spelade minuter i dagens match mellan Thoren och KAIS Mora så jublade Dalalaget väldigt ordentligt. Resultatet 4-4 innebar att dom stod som seriesegrare i kavaj inför sista omgången nästa helg. Spelarna tyckte förstås att det var roligt att de efter en lång serie stod som segrare.

Men än viktigare är det faktum att KAIS Mora nu kommer att i första omgången få välja kvalmotståndare. Och nu blir det intressant. Inför valet kan man utgå ifrån följande. KAIS Mora kommer inte att välja Thoren om dom blir trea. Dom anser säkerligen att Thoren är värsta hotet mot SSL-platsen. Tror inte att Thoren vill möta City i ett dubbelderby. City höjer sig alltid mot Thoren.

Med dessa förtecken blir utfallet av sista omgången mycket intressant. Järfälla tar sig an Thoren på hemmaplan. Järfällavinst ger dom andraplatsen. Då väljer KAIS Mora förstås City vilket innebär att Thoren får Järfälla. Om Thoren tar poäng så blir dom tvåa i serien. Det skulle inte förvåna då om KAIS Mora väljer Järfälla och lämnar över City till Thoren. KAIS Mora har ju vunnit båda mötena med Järfälla.

Slutsatsen av detta är att om Thoren tar ”en hedersam förlust” mot Järfälla så slipper dom City i första kvalomgången. Låter väl som ett troligt scenario…

 

Det finns en möjlighet att dessa kalkyler rubbas. Det händer om  City, mot förmodan, passeras av TT i sista omgången. Men då behöver ju inte Thoren grubbla över derbyspöket över huvud taget.

 

Intressant sista omgång, hur det än går…

 

 

2 kommentarer

  1. Undrande

    Jo det blir spännande att se hur det går i kommande matcher. Tyvärr tycker jag att Thoren inte tog chansen och försökte vinna 3 poäng i går. Spelare som inte är i form fick för mycket speltid. Carlbom är tex inte i form det kan alla se. Varken framåt eller bakåt. Och vem plockar man in i spelavgörande i slutet på matchen? Jo just denna spelare som just nu inte är bra. Vilka stordåd förväntar man sig då? Ville man få upp tempot och ev plocka 3 poäng kanske man skulle tagit bort en femma. Eller spelat med formationer som faktiskt var lite ”heta” för dagen. I andra spelade Bodén, Nordin o Fransson ihop, Oj vilket tempolyft det blev. Inga mål bakåt men mål framåt i facit. Men fick dom fortsätta..nej man ändrar om igen. Jag är ingen expert men för en amatör var summan av kardemumman..ville Thoren verkligen vinna 3 poäng igår?

  2. En till undrande

    Tror nog att man ville ha 3 poäng, men tränarna fegade ur precis som vanligt. Carlbom som inte gjort en ända bra match får mycket speltid, på gamla meriter kan man tro. Hans rätta plats är på bänken. Sedan var det många som inte kom upp i normal standard. Ett plus till Yngve Nordin som gjorde sin bästa match på länge. Mora blir nog svåra att besegra både för Thoréns och Umeå City, då dom får hemmamatch i en ev. tredje match. Tycker också att det vaskas om alldeles för mycket i femmorna, att vara samspelta gäller visst inte längre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.