The underdog tog 1:7…

Härlig match på TV igår när första kvartsfinalen spelades mellan Mullsjö och Storvreta. Och särskilt glad blir man ju när underdogen vinner. Dessutom var det ju en helt rättvis seger. Mullsjö kämpade hela vägen och vände 1-3 till seger. Mycket starkt gjort.

Jag har väldigt lätt att hålla på smålagen mot dom stora. Det gäller inte minst mot Storvreta då som värvar toppspelare med jämna mellanrum. I höstas Hyvärinen och nu senast Rudd. Innebandyn gynnas inte av att fler och fler etablerade stjärnor värvas till storklubbarna. Kanske dags för en NHL-modell med draft?

I Storveta saknades Hannes Öhman. Det antyddes bara av vilken anledning. Han har ju inte fått nytt kontrakt för nästa säsong. Och petats från förstafemman på slutet. Dåligt humör där kanske…

 

Men hur kommer det sig att kvartsfinalerna i år spelas i bäst av 7? Verkar helt sanslöst. Ska man tro på ekonomiska motiv? Att mjölka ur fler åskådare. Tveksamt.

Sportsligt kan det näppeligen vara. Lag med mindre resurser och smalare trupper missgynnas helt klart av det här. Nää, inte roligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.