Kvalmatchen som blev en föreställning

Först av allt måste jag om inte be om ursäkt i alla fall förklara mig. Jag påstod att Erik Ställ stod i sista seriematchen borta mot Järfälla .Det har jag fått äta upp. Inte minst av Ställ närstående personer. Dåligt uppdaterad var åsikten. OK då men jag är ingen reporter utan en fri bloggare som tar mig friheter att skriva utan att vara fullständigt insatt i läget. Mitt anseende skulle vara i fara… Äsch, så viktigt är det väl inte-:).

 

Över till gårdagens kvalmatch mellan Thoren och Järfälla. I veckan, och när jag bänkade mig på Arenan uttryckte jag en förhoppning att de gamla rutinerade spelarna skulle tända till nu när det var allvar. Främst då det stora sparkapitalet, Calle Carlbom. Så rätt jag skulle få.

Första perioden artade sig till just en match av kvalkaraktär. Thoren uppträdde nervöst och lite krampaktigt med svagt passningsspel och förtvivlat svårt med uppspel. Följdriktigt gick Järfälla till periodvila med en 4-2 ledning. Kommentarerna runt omkring på läktaren handlade om blåställ och noggrannhet för att kunna vända.

Thoren tog sig samman och nu övergick matchen till att vara en föreställning. Övriga Thorenlirare och Järfälladito må förlåta att jag inte längre registrerade så mycket vad ni gjorde. Nu handlade showen om tre spelare. Calle Carlbom ( jo, min förhoppning uppfylldes), Fredrik Edholm och Wiktor Johannesson.Trion var på nått sätt inblandade i en period som Thoren vann med 7-0 ! Calle Carlbom var överallt. Som den Calle man mindes ifrån för. Kunde tappa bollen uppe i vänstra hörnet för att några sekunder senare ta tillbaka den bakom egen förlängd mållinje. Hans kombinationer med Fredrik Edholm fick publiken att mysa ordentligt. Edholm stod för brillianta enhandsbackhandspassningar stup i ett. Matchen var körd. Och Järfälla förkrossat. När matchen var över stod Fredrik Edholm med 6 poäng (2+4) och Calle Carlbom på 4 (4+0). Vilket vapen den duon blir i det fortsatta kvalspelet.

Ändå, var nog matchens prestation Wiktor Johannessons mål till 8-4. I  en duell nere i vänstra hörnet mot två Järfällaförsvarare såg det ut som han två gånger tappat bollen och var på väg över sargen. På nåt vidunderligt sätt kommer han ändå ut med bollen och med en slalomrusch a´la´Stenmark sågar han sig igenom förbluffade Järfällaförsvarare och rullar retfullt enkelt in bollen bakom keepern. En enastående prestation och hur knäckande som helst för motståndarna.

 

För att inte förminska resten av Thorenlaget så gjordes det en gedigen laginsats. Om man glömmer den första perioden.

Undrar hur eftersnacket och taktikdiskussionerna nu kommer att gå hos Järfälla inför nästa helg. Dom fick mycket att tänka på..

Och Thoren:Låt inte tuppkammen växa för hög nu. Det är en ny match på lördag. En helt ny match…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.