Kvalmatchen som blev ett nervdaller…

Med gårdagens underhållning mellan Thoren och Järfälla kvar på näthinnan så kunde man väl inte tänka sig en lika underhållande match i eftermiddag mellan City och KAIS Mora. Och efter halva matchen så stämde förväntningarna. En rätt tam tillställning med ett lågt försvarande Mora mot ett tamt City. Det felpassades, gavs bort och bjöds på en hel del bollar under den tiden. Mest då av City men Mora imponerade inte heller. Den stora skillnaden mellan lagen så långt kan sammanfattas med fem ord. Bobby Edberg och Max Wahlgren. Dessa två snipers hade då tillsammans levererat 4 mål och ställningen var 3-6.

 

Mora spädde på till 3-7 sju minuter in på tredje och jag skulle just säga till min fru att det var lika bra att vi åkte hem till middan. Då började det hända. Det vill säga det som allt som oftast händer i innebandy. City hittade helt plötsligt rätt, Peter Larsson vaknade till med två mål och City tillverkade 4 mål på 7 minuter. Helt plötsligt började Citys spelare hålla huvudet högt medan man i Moraspelarnas blickar såg ett smältande självförtroende.Vips så stod det alltså 7-7 på tavlan och matchen gick till förlängning. Sånt händer bara i innebandy.

Visst vaskades det fram chanser från båda lagen under SD men den blev resultatlös. Den som främst gett sig fasen på att avgöra var Max Wahlgren men med tur och skicklighet hölls han utanför protokollet av ett kämpande City.

 

Straffläggning är ju ett lotteri och så också denna gång. Slutligen var det upp till Johan ”Säl” Nilsson att genom att sätta sin straff hålla kvar City i matchen. Men en svag halvlobb från Säl var det sista vi fick se.

 

Vad skiljer lagen å då? Jo, Mora behärskar bättre att genom sitt låga försvarsspel freda målet. De har också giftiga omställningar. Citys försvar mer ojämnt och har svårare att snabbt ställa om utan måste istället gång på gång möta Moras låga uppställda försvar .

Den största skillnaden till slut. City äger inga spelare som Moras två snipers, Edberg och Wahlgren. De vaskar fram chanser från till synes ofarliga lägen och är mycket effektiva avslutare. Ska City kämpa till sig en tredje match nästa söndag så måste dom först och främst finna vägar att få stopp på dessa herrar.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.