Nöjd och /eller missnöjd..

Efter Thorens strålande seger igår mot KAIS Mora så kan man fundera över vilka som är nöjda eller missnöjda eller både och.

Självklart är Thoren nöjda efter den klara vinsten. Och det ska dom naturligtvis vara också. Men när måndagsträningen (om dom nu tränar måndagar)  infinner sig så har dom en hel del missnöje att vädra. Jag menar att Thoren kom ut positivt från denna match trots en första halva av matchen där många, nästan ödesdigra misstag begicks.

En hel del uppspel hamnade i käftarna hos första täck med livsfarliga spelvändningar som följd. Instick i slottet och farliga crosspassningar gjorde detsamma.  Mora fick dessutom äga boll och hålla långa anfall under en stor del av matchen. Inte av taktiska skäl från Thoren utan för ett alltför litet aggressivt försvarsspel. Hade Mora varit mer effektiva i att utnyttja Thorens uppträdande under första halvan så kunde matchen ha varit körd redan där. På tal om taktik så gjorde Thoren ett nybörjarmisstag i slutsekunderna av första där man äger bollen men tar ett dåligt avslut som leder till Morakontring och mål 19.58.

 

NÖJDA ska Thoren vara med att vara kvar i matchen efter 30 min och att få gå till pausvila i ledning.

NÖJDA ska Thoren vara med sitt boxplay under det skede som det betydde nåt.

NÖJDA ska Thoren vara med att inte deppa trots att dom större delen av matchen låg ett mål efter. Mål som Mora ofta fick väldigt enkelt. Det visade moral

SPECIELLT NÖJDA ska Thoren vara med hur dom höll koll på Bobby Edberg. Bobby tliläts bara spela 1+0. Målet var på spelvändningen i slutet på första när Thoren verkade på väg till omklädningsrummet. Högst sensationellt. Vet inte när jag läst ett matchprotokoll med det resultatet från den klubban.

NÖJDA  ska Thoren vara med de nyförvärv dom knöt till sig inför säsongen. Avgörande insatser idag.

 

Nå, spelarna då?

NÖJD är väl bara förnamnet på hur Fredrik Edholm kan känna sig efter en sådan här match. Han framstår mer och mer som en av Thorens klippor trots sin ringa ålder och rutin. Stark, går inte att ta bollen av. Stark i närkampsspelet utan boll. Speluppfattning av klass och bra skott. Hans suveräna enhandspassningar har vi inte sett maken till sedan Daniel Marklunds framfart. En blivande storspelare. Visst har han kontrakt med Thoren nästa säsong?

NÖJD naturligtvis Andreas Carlbom som plockat fram mästarspelet till kvalet.

NÖJD ska Fredrik Ottosson vara efter två viktiga mål som i princip avgör matchen. Den bössan har vi längtat länge efter.

NÖJDA kan nog också backarna vara, åtminstone för den andra halvan av matchen.

 

BÅDE NÖJDA OCH MISSNÖJDA bör Wiktor Johannesson, Emil Johansson och Peder Bodén vara. Wiktor gick inte att känna igen under första halvan. Slarvigt spel, bortslagna passningar och två utvisningar. Kom igen ordentligt i tredje och satte dessutom två mål. Emil Johansson inledde darrigt och slog bort flera uppspel och passningar som kunde ha visat sig ödesdigra. Kompenserade detta med två viktiga assist till 5-4 0ch 7-4. Peder Bodén briljant under stundom men plumpen var lobbstraffen i ett viktigt skede i en viktig match. Sånt gör man inte.

 

MEST MISSNÖJD av alla spelare tror jag var en av matchens absoluta hjältar. Jag menar Erik Ställ.. Bäst på plan tillsammans med Fredrik Edholm. Men tyvärr för Ställ så blev matchslutet  det som inga målvakter vill uppleva. Tränarna, och spelarna anser att matchen är klar och slänger in ouppvärmda bänkspelare,övriga börjar fira segern.  Det förde med sig tre bollar i baken för Ställ. Spelar väl ingen roll tycks det, men för målvakten gör det det. När matchen fallit i glömska så återstår matchprotokollet och räddningsprocenten. Räddningsprocenten är viktig för målvakter. I slutskedet av sådana här matcher ska tränarna ge order om att man ska spela för målvakten !

Eftersom jag haft en målvakt i familjen så har jag fått veta många gånger hur sånt här känns. Och mycket riktig. Nån minut efter slutsignalen kom ett mess från Fluddan: Värdelös coaching, dåligt inför returen och tråkigt för Ställ. Så talar en målvakt.

 

Avslutningsvis är väl alla NÖJDA med hemmasegern. Ny match på lördag. Och då står det 0-0 och gårdagens seger är inte mycket värd …

 

 

2 kommentarer

  1. MR X

    Thorén har fått ett bra läge, men dom förlorade skottstatistiken med 27 – 44 så segern var lite tursam då Moras målvakt kanske inte hade sin bästa dag. Går dom upp så måste de förstärkas med nya backar. Tycker inte någon av dom håller SSL-klass. Framåt är det bättre men någon center och några högerforwards skulle inte skada. Thomson är en bra back, men ännu bättre som forward.

  2. Leif Lundberg (inläggsförfattare)

    Thomsson har inte övertygat på mig som forward. Däremot gjort bättre och bättre insatser som back

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.