Thoren vs City – Oväntat, obevekligt, okritiskt och osmidigt

Att det förr eller senare skulle avgöras visste vi. Det finns helt enkelt inte utrymme i Umeå med tre lag på herrsidan med SSL-ambitioner. Ändå gav det besked som meddelades i media igår kväll upphov till en hel del funderingar.

 

OVÄNTAT Att beskedet om samarbetet kom så snabbt efter de båda lagen misslyckats att gå upp i SSL var oväntat. Hade Thoren gått upp hade dess maktposition i sammanhanget varit urstark. Nu var situationen en annan. Men i längden kan/kunde inte City stå emot. Ambitionerna och resurserna finns hos Raja Thoren.

 

OBEVEKLIGT Eftersom Raja Thoren sitter med alla trumf på hand så var beslutet obevekligt för City. Både organisatoriskt ekonomiskt och inte minst spelarmässigt. Om jag förstått det rätt så är bland annat Stefan Lindberg, Mattias Hedlund och Peter Reinholdt kontraktslösa. Med sina resurser är det inte svårt för Thoren att få deras underskrifter på kontrakten. Dessutom har Albin Andersson redan lämnat för Dalen. Med det scenariot framför sig så har City inget Allsvenskt lag.

 

OKRITISKT På VKs nätupplaga målar Raja Thoren upp spelreglerna och framtiden för samarbetet klubbarna emellan. På lång sikt kan det bli som han beskriver. Men verkligheten brukar se annorlunda ut än teorin. Sammanslagningar av klubbar brukar oftast inte leda till de positiva effekter som man förutsatt. Man tror ofta att 1+1=3. Erfarenheten säger ofta att 1+1 = 1,5. I det här exemplet skulle det betyda följande: Det Thorenspelare som inte platsar där går inte självklart till City. De Cityspelare som inte platsar i Thoren stannar inte självklart kvar i City. Det kommer att bli tapp i båda trupperna vilket innebär att framför allt City måste på sikt förstärka sin trupp.

 

OSMIDIGT Att Raja Thoren ensam meddelar sammanslagningen på VK verkar i hög grad osmidigt. Det självklara hade varit en gemensam presskonferens med ordförandena närvarande. Nu framstår det som att ”Segraren skriver historien”. Dessutom får man den uppfattningen att Peter Sjöströms framtida roll varit väldigt viktig och haft nära avgörande betydelse för slutresultatet..

Det sättet att presentera och beskriva processen var olycklig. Det kan väcka ont blod hos en del, inte minst bland Citys kulturbärare.

En kommentar

  1. derby?

    Ja det är med lite blandade känslor man läser om samarbetet mellan dessa klubbar. 2 lag i samma serie nästa säsong och ett ska uttalat upp i SSL. Ja blir derbymatcherna enbart ett spel för galleriet?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.