Mycket att välja på…

…var det i går kväll. Pubafton på Norrmjöle Golf, trav på Umåker, Björn Skifs på Nydala…

Men vad väljer en sann innebandyvän. Jo, naturligtvis DM-semifinal mellan Dalen och Thoren på Excel Arena. Och det blev säkerligen billigast också. Ensam var man sannerligen inte heller. Svårt att uppskatta publiksiffran men läktaren var i princip full på ena sidan. I Skellefteå var det över 5000 pers på AIKs första träning. Så många var vi väl inte på Arenan men ändå. Vilket intresse och sug det finns för sporten i Umeå.

Vad fick vi till livs då? Ja, ungefär vad man kunde begära. Ett trevande spel med mer kamp än skönspel. Inget särskilt publikfriande kombinationsspel eller fräsande avslut. Det blev istället försvarsspelet som dominerade tillställningen. Bra målvaktsspel av både Ställ och Hörnqvist. Backarna jobbade och slet på ett föredömligt sätt. Det täcktes ett stort antal skott vilket naturligtvis underlättade för målisarna.

Framåt då? Ja, som sagt trevande med många anonyma aktörer. Inte kunde man se att Kronberg tillhör topp tio i världen trots två mål. Några av målen var förresten lite av slumpens skördar med halvträffar som rullade in. Ett Dalenmål dessutom med foten. Spark eller inte var frågan. Inte särskilt viktigt denna gång. Tillställningen var väl relativt jämn där lagen hade sina perioder i matchen. Sammantaget såg väl ändå Dalen ut som det tyngre laget. Thoren kom med bara tolv spelare vilket naturligtvis styrde taktiken. Får se vad som händer när några fler Cityspelare ansluter.

Dom två bästa utespelarna var, enligt mitt tycke, två backar. Patrik Suchanec i Dalen och Jesper Berglund i Thoren. Spelare som båda har en hög lägstanivå och gärna deltar även i offensiven. Hade ett särskilt öga på vårens utropstecken Fredrik Edholm. Han började med lite av en enmansshow på sin kant. Försökte sig på några alltför svåra dribblingsnummer men kom allt eftersom in i lagspelet. Blir mycket intressant att följa i vinter. Hoppas att inte kraven blir för höga på honom…

Ja, så är det i gång. 1 match klar av de cirka 70 man kommer att följa denna säsong. Ser nu fram emot Umeå Scandic Cup där bra internationellt motstånd väntar Umelagen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.