Bättre och bättre dag för dag…

Ja, jag vet inte om man begära ett bättre Dalen under en försäsong än dom presterar just nu. Dom ger ett helgjutet intryck såväl offensivt som defensivt. Offensivt har dom två mycket starka kedjor i ”Kronbergarna” och ”Tjeckerna”. Kronbergs lina är ju välkänd sedan tidigare men nu ser också Tomasiks gäng strålande ut. Gamla polarna Tomasik och Tokos kompletteras på ett bra sätt av Albin Andersson. Det flyter på rätt bra.. Backparet för dagen Suchanec och Lindberg övertygar stort.
Dessutom förfogar ju Dalen över bl.a. grovarbetarna Andreas och Marcus Beglund. Lägg därtill jokern/snipern Christian Larsson så kan man inte annat än att tycka att det ser bra ut inför hösten. En som dock letar formen är Adam Berglund. Om jag inte minns fel så var det likadant en del av fjolårssäsongen.
Det defensiva jobbet ser också mycket bra ut. Här släpps inte till nåt i onödan och skott täcks i parti och minut.

Thoren kan man ju ändå behandla under devisen bättre och bättre. Insatsen igår mot SPV var väl ca 110 % bättre än den mot Dalen två kvällar före. Vi fick se ett lag med mod, självförtroende och energi. Det jobbades hårt på alla händer. Till och med Peder Bodén syntes flera gånger på egen planhalva…
Och det var inte vilka motståndare som helst man mötte. Flera finländska världsmästare fanns i motståndarnas lag uppställning. Bl.a. såg vi backresen Juha Kivilehto, lillebror Mikko Kohonen, och en av mina favoritspelare, teknikern och passningsgeniet Sami Koski. Inga dåliga grejer. Men Thoren står upp mot övermakten och visat att Dalendebaclet just var ett Dalendebacel (andas storebrorskomplex?)
Man börjar skönja anfallskonstellationer i en lagom blandning mellan Thoren och City. Det är klart att det får ta tid men seriepremiären närmar sig med stormsteg…
Intressant var också att se en checking line bestående an ”yngre oldboys” med medelålder en bit över 30. Varför inte? Rutin finns och blir över. Snabbheten kan inte i lika hög grad. Kan säkert funka bra om man inte ger sig av för högt upp i banan. Det kan bli kämpigt att ruscha tillbaka.

Nya matcher ikväll. Thoren-Sparta och Dalen- SPV. Borde bli jämna och sevärda drabbningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.