Onödigt Thoren …

Thorens match mot Sparta fick en utveckling som vi sett många gånger när Thoren är i farten. Första perioden blev en smånätt tillställning som helt dominerades av Thoren mot ett försiktigt Sparta. Thoren tilläts rulla bollen runt som dom ville. Gick till periodvila med en komfortabel 2-0 ledning. I det läget brukar jag skoja med att en Thorenledning efter period 1 är det sämsta. Hellre då 0-2 så att dom taggar till.
Och mycket riktigt. En Thorenutvisning gav Sparta 2-1 som följdes snabbt upp med en kvittering. Efter ännu ett baklängesmål i boxplay så gick Sparta till periodpaus med 3-2.
Efter det kom Thoren aldrig tillbaka utan Sparta kunde lätt hålla undan till seger med 5-2. Inget Thorenmål således under matchens sista 46 minuter.

Min förklaring av förlusten mot ett i mitt tycke sämre lag stavas: Individuella misstag.
1. Taktiska missar av spelare
Ett par av målen kom till som en följd av att spelare väljer att chansa med ett offensivt drag en mot en med 30/70 chans att lyckas istället för att söka ett lätt frislag.
2. Dåligt humör
Dåligt humör som leder till utvisning. Baklängesmål som följd eller åtminstone förstörd rytm i laget. Är det för övrigt lämpligt att ha spelaren med det sämsta humöret som lagkapten? Kaptenen skall väl vara föredöme och visa vägen eller?
3. Skottförmågan.
Just nu fungerar nästan ingenting när det gäller att producera giftiga skott. Skyttar saknas verkligen inte i laget. Säl, Peppe, Fransson, Edholm för att nämna några. Men det blir inte mycket uträttat. Kanske inte kan kallas individuella misstag men ändå. Rätt många bra skottlägen skapades men dom projektiler som dessa grabbar brukar sända i väg saknas för närvarande.

Taktik går att rätta till och humör går att stävja. Måste säga att skjutförmågan är det som oroar mest.

I övrigt överraskar de nya Allsvenskarna Wibax å det grövsta genom att via vinst mot Graashoppers och oavgjort mot Granlo ta sig till semifinal.

Avslutade dagen med att se gruppfinalen mellan Dalen och SPV. En ren propagandamatch för innebandy. Högt tempo, bra bollbehandling, härliga passningar och fräsiga skott. Repris i morgon eftermiddag om nu inte Granlo vill ha ett ord med i laget.
Förresten, en kolugn back i Dalen, unge Viktor Nystedt lät sig inte stressas av situationen. Såg ut att tycka att SPV-forwards var lika mänskliga som dom i Gamla Stan…