Falun ger alltid valuta…

Säga vad man vill om Falun. Men löser man inträde till deras matcher så får man alltid valuta för pengarna. Oftast får man se dom briljera med tempo, bollbehandling, passningsspel och mål på mål. Men ibland ser det annorlunda ut. Ett slött och ointresserat lag som vankar omkring på plan. Helt plötsligt kan dom ligga under med 4-1 mot ett bottenlag. För att trampa gasen i botten sista tio och vinna med uddamålet. Hur som helst ett mycket sevärt lag.

I kväll mot Dalen började dom med att prestera medel, inte mer. Men trots det så ledde man med 5-1 efter två perioder. Närmast en skönhetsupplevelse att se Tobias Enström röra sig på plan och hantera bollen. En artist. Jag tyckte också att ErsbodaEmil Johansson också gjorde en bra insats. Elegant som alltid, men har också utvecklat närkampsspelet och använder sina inte alltför många kilon på ett optimalt sätt.

Nåväl, 5-1 och matchen körd. Åka hem eller se tredje också? Jag valde det senare och tur var väl det. Efter att Alexander Bodén reducerat två gånger blev det helt plötsligt match. Tempot steg, närkamperna blev närmast brutala och intensiteten glödhet. Dalen började dominera, momentum kallas det ju. Och publiken vaknade. I centrum för sista femton minuterna hamnade domarparet Hagy/Johansson. Umedomare. Att det blev så i den dramatiska slutkvarten berodde nog på dom själva. Irritationen över domsluten hade stigit matchen igenom hos Faluspelarna. Medverkande till det var också deras egen halvbrutale retsticka Mattias Carlgren som givit sig den att provocera Alexander Bodén tills dess han tappade behärskningen. Det lyckades han med rätt tidigt och deras dueller hårdnade ju längre tiden gick.

Hagy/Johansson tillhör för övrigt inte mina favoriter bland domarparen. De har ofta den förmågan att genom sin petighet få spelarna emot sig. Dom verkar dessutom aldrig ha fel vilket retar spelarna oerhört. I kväll höll dom på att tappa matchen. Det hade nog varit bra med någon missconduct tidigt tror jag…
Hur som helst, finns det inte mer neutrala domare att ta till i en match som detta? Eller styr ekonomin?
Bra i Dalen var, förutom Bodén, Ketil Kronberg förstås. Mattias Ljunggren bäste back. Tomasik bra med boll men en rad dåliga avslut från bra lägen.

Hur gick det då? Jo, Falun bollade sig till 5-1. Släppte mycket irriterade upp till 5-5. Men vann i sudden. Så gör Falun alltid, nästan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.