Ingen Sjöströmeffekt när Thoren blöder vidare i botten…

Inledningsvis ska jag säga att City gjorde en OK match idag mot ett starkt Järfälla. Jag såg två perioder och City bet ihop trots underläge i första och ett insläppt mål efter 34 sekunder. Man vann till och med andra med 2-0 men övermakten blev för stor i tredje och matchen slutade 5-9.

Senare på eftermiddagen var det så dags för Thorenmatch igen. Frågan var om man nu skulle lyckas bättre försvarsmässigt än i de två senaste som lett till 19 mål bakåt. Båset var i alla fall förstärkt med sportchefen själv, Peter Sjöström. Svaret på frågan blev tyvärr ett rungande NEJ! Det ska dock sägas att man mötte ett piggt, snabbt och rakt spelande lag i Gävle. De var otroligt effektiva i sina omställningar och Ställ fick det hett om öronen.

Thorens femmor såg inte nu och inte heller i tidigare matcher ut som just femmor. Gapet mellan backar och forwards var ofta för stort. Tappade bollar bland tråcklande forwards ställde alltför oftast hemjobbande i 3 mot 2 eller 2 mot 1 lägen. Och Gävle var mycket effektiva i dessa lägen ofta med mål som följd. Vid flera tillfällen när en back följde med i ett anfall täckte ingen forward upp utan lämnade 1 back att lösa kontringen. Jag hade hoppats att den nygamle matchcoachens uppgift var att ändra på försvarsspelet men det lyckades inte.

Sammanfattningsvis kan man säga om Thorens tre senaste matcher: Motståndarna får enkla, alltför enkla mål medan Thoren får kämpa oerhört för sina.
Thoren har nu 1 seger på 6 matcher. Vem kunde tro det före seriestarten. Och den segern kom mot City där man ändå släppte in 7 mål. Det här ser inte bra ut alls med 9 nya insläppta idag..

Det såg inte bra ut heller när Jonas Thomsson med dubbelfattning på klubban utdelar ett yxhugg mot en Gävlespelare men matchstraff som följd. Och det i ett läge där Thoren verkligen behövde en boost. Det var Thomssons första seriematch och vore jag tränare/sportchef så vore det också hans sista. Otroligt fult gjort mot motståndaren och sanslöst illojalt mot dom egna.

En kommentar

  1. pessimisten

    Nu är det kris i umeåinnebandyn. Tror att Thoren och Umeå city åker ur allsvenskan, dessutom kommer Dalen att åka ur SSL. Såg Thorenmatchen där försvarsspelet var katastrofdåligt, en målvakt som inte längre agerar vägg. Ingen coachning från bänken, inga försök att ändra matchbilden, inte ens någon time-out. Några skyltdockor hade gjort lika bra jobb. Jo dom bänkade 1:a kedjan i tredje perioden, dom vann sin del av matchen med 1-0 !!! Peder Bodén sitter nu hela matcherna på bänken, kommer inte ens in i PP.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.