Det är bara att lyfta på kepsen..

När man från läktaren i ”gamla sporthallen” såg Dalen och AIK värma upp inför matchen igår så finner man två bra lag med många kompetenta spelare. Dalen med Kronberg i spetsen ser taggade ut. På andra planhalvan värmer AIK. Dom har världens bästa målvakt där bak i Patrik Åhman. Två landslagsforwards i Iraeus och Kanebjörk. Dessutom vimlar det av både gamla ärrade kämpar och intressanta unga spelare. Det här är väl en match mellan två topplag tänker man. Men en titt i tabellen säger annorlunda. Dalen har ju inlett rätt svagt, det vet vi och ståtar med 7 poäng. AIK då? Jo, dom har 5 poäng ! Fem poäng efter 7 matcher med den truppen. Poängen är dessutom tagna mot nykomlingarna Höllviken och Mora. Hur sannolikt är det? Det finns alltså fler klubbar än de i Umeå som har problem att med att prestera.

Ska det här då bli en bottenuppgörelse där det snålspelas för 1 poäng? Knappast. Lagen presterar den bästa matchen som hittills spelats i Umeå denna säsong. Första perioden spelas i ett högt tempo med mycket kroppskontakt och målchanser åt båda håll. Inramningen på läktarna i vår gamla täta hall med 1400 på läktarna bidrar. Det här är innebandy. Trots bara ett mål. Målvakterna briljerar med räddningar. Det kunde lätt stått 2-2.
I andra och tredje lugnar spelet ner sig, man vårdar bollen bättre och värderar situationerna på ett annat sätt. Men det är fortsättningvis bra och tät innebandy som presteras. Till slut avgör Dalen i PP med fem minuter kvar. Men det kunde gått annorlunda då Kevin Björkström inte hinner få ordning på klubba och boll framför öppet mål i slutsekunderna. Sammantaget en väldigt bra innebandymatch.
Man måste ändå förundras hur det kan vara så att man knappt märker i landslaget bosatta spelare som Iraeus och Kanebjörk på en hel match. Mentala problem i Solnalaget.

Efter första perioden kom jag på mig att jag glömt kolla hur det går i Järfälla-Thoren. Va, 0-4. Otroligt. Vad har hänt där. Thoren ångar sedan på till en vinst med 11-7 efter en liten kris i inledningen av tredje. Otroligt stark. Blir kul att få ett referat därifrån.
Att både Dalen och Thoren inte läcker och släpper in flera mål i matchinledningarna är särskilt glädjande. Det kan väl inte vara så att klubbledningarna tog mig på orden och hade ett gemensamt taktikmöte. Nää?

Nykomlingen från City Johan Bergstrand gjorde 4 mål i sin andra Allsvenska match, inte dumt. Vill poängtera att min tveksamhet att plocka in honom inte var riktat mot honom utan mot det faktum att Thorentruppen innehåller en drös kompetenta forwards som det är.

En trevlig innebandysöndag. Man lyfter på kepsen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.