I förra veckan avgick såväl Thorens tränare Johan Lindgren som IKSUs dito Mattias Bergsdorf. Orsaken som angavs var tidsbrist. Vi har hört det förut bland många tränare.
– Men vet inte dessa herrar hur mycket tid ett sådant uppdrag tar innan dom tar på sig det?

Umeå IK har fått en ny huvudtränare i förra spelaren Maria Bergkvist. Hon tar det ”för hon gillar utmaningar” Vi har hört den förut.
– Är inte den frasen en av de mest uttjatade inom svenskt ledarskap?

Thoren gick på en ny förlust i eftermiddag mot Salem. Ställningen var 10-10 några minuter kvar då man drar på sig en utvisning för beträdande av målområde. Mål i box och öppet mål ger slutställningen 10-12. Grymt och otursamt kan man tycka. Men tittar man bakåt i serien och i tabellen är det inte självklart. Thoren har skaffat sig underläge med 2-3 mål tidigt i flera matcher. Tagit upp inför tredje perioden för att sedan tappa mot slutet.
– Man kan inte ohämmat tycka synd om en seriefavorit som släpper in 8,3 mål / match

En kommentar

1. Läktarsnoken

Det finns en del märkliga fenomen i Team Thorengruppen. Jag tänkte på det första gången i sista avgörande finalen ifjol, vilket osvikligt förtroende några äldre stjärnspelare har. Då släpper samma femma in 4 mål på 4 byten i 1 perioden och blir bänkade. Några lite yngre och mindre namnkunniga spelare kliver fram och jobbar laget tillbaka i matchen. Men, i slutet av matchen får man förtroende att spela igen trots katastrofen i första. Har kollat lite extra i år, och det verkar funka likadant i år. Några av dom äldre spelar chansinnebandy hela tiden, med kontringar mot eget mål som följd. Dom gör förvisso en del mål, men hamnar sällan eller aldrig på plus i +-statistiken. Trots det får man alltid förtroende i tredje, då man går ned på 2 femmor pga underläge som dom själva skapat. Måste va tråkigt för några yngre som blir bänkade trots att dessa spelat ett betydligt försvarspel och har en bättre +-statistik. Men, det hördes även på kommentatorn på websändningen idag att han resonerade likadant. Han sade vid flertal tillfällen att man var tvungen att gå ner på 2 femmor och att Peder Boden skulle spela för han ”var het”. Ja, han gjorde ju ett mål, men låg även bakom nått i egen kasse med. Dessutom förtvivlat svårt att hinna tillbaka till försvarszonen. Förtroendet bör man nog ge till dom som klarar HELA jobbet.