Respektlöse Rudd Räds Ingen

Ja,så var det då över och Sverige är världsmästare igen. Rättvist? Absolut. Men det satt hårt inne efter Finlands drömstart mot ett mycket nervöst Sverige. Vad avgjorde då? Sveriges starkare backar, framförallt offensivt och en målvakt på topp för dagen.

Sedan har ju Sverige en fantastisk center i Johan Samuelsson. En riktig härförare. Däremot hade man väntat sig mycket mer av den i media enormt hyllade Kim Nilsson. Fick inte mycket uträttat framåt. Det fick inte heller Rasmus Enström och Patrik Malmström denna afton.

Finland levde mycket på sin förstafemma med Janne Kukkola i spetsen. Kukkola klart bäst i Finland. Hade förväntat mig mycket mer av Rickie Hyvärinen som brukar tända till i viktiga matcher. Sorgligt att se världens bäste spelare genom tiderna, Mika Kohonen avsluta sin fantastiska landslagskarriär på det sätt han gjorde- Borde nog ha sagt nej till detta VM.

Men det roligaste av allt i denna final var att se Alexander Rudds framfart. Totalt respektlöst trampade han runt och fintade bort sina namnkunniga motspelare. Enormt skicklig med boll och ett utsökt spelsinne. Den nye Kohonen?

Kuriosa
Ersboda-Emil Johansson fick spela hela finalen. Han blev världsmästare utan att prestera 1 enda poäng. Trots att Sverige öste in mål mot B-nationerna. En prestation i sig. Vill med det inte förringa Emils insats. En bra VM-debut.

Rudds lina gjorde sammantaget en bra insats. Var ofta de som satte press på det finska försvaret. Där ingick ju också Emil J. När dom då hade Robin Nilsberth bakom sig så var 3 f.d. RIG-elever inne i en VM-final samtidigt! Sträck på dig Fredrik Holmgren…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.