Give-and-Goal, nytt Umekoncept?

Börjar det nya året på ett raljant sätt…
I gårdagens match mellan Dalen och Växjö försökte Dalen tillämpa ett nytt koncept i Umeinnebandyn, Give-and-Goal.
Konceptet utvecklades framgångsrikt under hösten av Thoren. Detta att ge bort bollen till motståndarna i egen zon med baklängesmål som följd.
Alla tre Växjömål i första perioden var följden av detta nya inslag. Man får hoppas att inga andra Umelag tar efter utan att vi snabbt kan förpassa detta till sophögen.

Dalen överraskade med sin laguppställning i början av matchen. Kronberg och Tomasik spelade i samma kedja vilket medförde att Tomasik fick ta en underordnad roll på högerkantan, vilket inte passade honom alls. Dessutom satt Johan Eriksson på bänken. Halvskadad eller utan matchtempo?

Efter att ha slutat ge bort bollar och vaskat om i femmorna så tog Dalen så småningom över för att helt dominera i sista perioden. Importerna dominerade som vanligt närmast totalt. Tomasik avslutade matchen glimrande med tre mål då han fick dominera sin femma. Även Tokos blommade ut och Johan Eriksson kom in och avlossade ett antal fräsande skott. Ett mål blev det från hans klubba. Dalen gjorde imponerande 5-0 sista kvarten..
Naturligtvis en mycket viktig seger för Dalen i kampen om en slutspelsplats.

Utanför hallen stod den uppvärmda bussen och väntade på nyduschade Växjöspelare. Nog måste det kännas tungt att efter förlusten bänka sig för en natts åkande hem- Och så upp till jobbet på morgonen…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.