Thorens härliga kvart.

Matchen mellan Thoren och Balrog började med ett lugnt bollande av Balrogspelarna i två minuter utan att Thorenarna störde över huvud taget. Verkade arta sig till en tillknäppt match med försvar i högsätet. Och det var intet fel på Thorens försvarsarbete denna afton men den stora behållningen kom mellan tredje och artonde minuten i första perioden. Det vi fick se påminde om ”den gamla goda tiden” när Thoren var ett offensivt och kreativt lag. Och ett lag som hade roligt på plan. Under den här kvarten presterade Thoren sin absolut bästa innebandy denna säsong. Snygga spelvändningar med snabba kombinationer och rappa avlut. En njutning.

Thoren gick till periodvila med en 4-0 ledning. Det enda man kunde frukta då var ett alltför avslappnat lag i inledningen av den andra perioden. Mycket riktigt. Balrog fick initiativet och vips stod det 4-2 på tavlan. En ytterligare reducering hade kunnat sätta nerverna i dallring. Då trädde en gammalt gott par in i handlingen. Jakob Arvidsson serverade Calle Carlbom framför mål till 5-2. Efter det var segern vunnen mot ett rätt svagt Balrog. Dom saknade för övrigt sina bästa poängmakare i denna drabbning.

Jag fäste mig som sagt vid firma Arvidsson/Carlbom men naturligtvis måste också 4-målsskytten Fredrik Edholm få en stor eloge.
Märkligt ät också att ingen av fd storskyttarna Peppe Reinholt och Fredrik Ottosson finns med i målprotokollet en afton som denna. Deras talang för målgörande kommer att behövas framöver