Viktiga 9 min och 44 sek…

Tävlingskommittén har nu, sent om sider beslutat om hur den av strömavbrottet avbrutna matchen mellan Salem och Djurgården ska avgöras. Matchen kommer att fortsätta där den var. Det blir alltså 9,44 min spel med Salem i ledning 4-3. Viktiga minuter för inte minst Thoren då Salem är det närmaste bytet i tabellen. Två snabba av Djurgården vore väl inte helt fel… Matchen måste dessutom vara färdigspelad senast när 3 omgångar är kvar av serien.

Thoren krossade City. Till stor del med hjälp av en 5:a som City drog på sig. Otroligt tungt att spela 4 mot 5 så länge. Och Thoren visade stor effektivitet mot lillebror i detta läge och stänkte in 4 mål efter bra PP-spel. Det avgjorde förstås tillställningen där City före olyckan visade upp ett piggt spel. Svårt att förstå att de fortfarande saknar en seger.

Man kan för övrigt fundera kring betydelsen av utvisningar just nu. Det öses in PP-mål. I de senaste 7 matcherna i SSL gjordes det 16 mål på 24 PP. Sirius- Mullsjö: 6 PP/5 mål. Pixbo-Storvreta 5 PP/4 mål. Dalen var väl värst med 4 PP/3 mål mot Falun. Tillfällighet eller trend är frågan. Om effektiviteten fortsätter kan det väl leda till ett mer återhållsamt spel. Gynnar det innebandyn? Frågar man TV-experten Conny Vesterlund så skulle han nog säga att det vore innebandyns död. Han vill ju ha fränt spel och hårda tag. Men så är han ju också gammal polare med den comebackande återfallsförbrytaren Kristoffer Kranberg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.