Väljarna har valt

Först och främst är det glädjande att det blir en fortsatt alliansregering där Centerpartiet ingår. Sverigedemokraternas framgångar är mindre bra och frågan är vilken roll media haft som i alla lägen fokuserat på Sverigedemokraterna.

De ständiga angreppen på Maud under de senaste 4 åren,från vänsterpartierna och från vissa ledarsidor här i Västerbotten, har resulterat i att Centerpartiet minskat kraftigt i länet, samtidigt som moderaterna i länet gått kraftigt framåt. Är detta belöning för den förda politiken så känns det orättvist eftersom centerpartiet varit norra Sveriges och landsbygdens röst i den nuvarande regeringen. Vi har inte klarat att mota alla osakliga påståenden och osanningar som spridits från vänsteroppositionen.  

Detta har även gett utslag i de övriga valen i länet och innebär att socialdemokraterna återtar makten i flera av länets kommuner. I Robertsfors minskar centerpartiet med drygt 7 % och (s) ökar med drygt 9%. Länstrenden har slagit igenom även här och dessutom är det tydligt att väljarna inte belönat ekonomiskt ansvarstagande och att öppna upp kommunal verksamhet för andra utförare. Allt ska vara som det alltid har varit.

Det är bara att gratulera socialdemokraterna i kommunen till valsegern och utifrån alla de löften de avgivit har de mycket att bevisa för väljarna under de kommande 4 åren.

8 kommentarer

  1. nedlåtande in i det sista

    Nu har vi genomfört att demokratiskt val, Lars. Att ditt parti backat i kommunen och i länet är ett faktum.Du gör inte dig själv eller ditt parti någon tjänst med att se ner på väljarna. När något går fel så är det bättre att ägna energi på att reflektera över det egna ansvaret.Tänk hellre vad gjorde vi för fel?, vad kunde vi ha gjort annorlunda? Att vara nedlåtande mot den som tycker annorlunda är ingen framgångsfaktor och är att se ner på demokratin! Ert resultat hade blivit bättre om ni skapat ett klimat som främjat diskussion och reflektion.Att köra alla ska tycka som vi race fungerar inte

  2. Lars Bäckström

    Jag förstår inte hur du kan säga att jag ser ner på väljarna. Jag respekterar väljarnas val och har dessutom gratulerat (s) till valsegern. Självklart finns det saker som vi kunde gjort bättre. Bland annat att bättre förklara varför viss kommunal verksamhet kan utföras av andra och att det är bra om det finns en mångfald av arbetsgivare i kommunen. Sedan har vi varit dåliga på att berätta att kommmunens soliditet och det egna kapitalet har ökat under vår tid. Nu blir det intressant att se vad som händer med alla löften som ska infrias.

  3. Hilda Östlund

    Att anklaga ledarskribenter för centerpartiets tillbakagång känns inte så konstruktivt. Kunde centerpartiet gjort något annorlunda? Finns det någon fråga ni tänkt fel i? Skulle ni ha fört fram era resonemang på något annat sätt? Jag tror att du som centerpartist måste tänka i de banorna ifall du vill att partiet ska komma framåt. Jag röstade en gång på centern (2002), men övergav partiet förra valet pga att jag anser att partiets sociala och gröna del har fått stå tillbaka för mkt för det marknadsliberala tänket. Lokalt bör ni lyssna mer på hela befolkningen, inte bara kärnväljarna

  4. Men stopp nu Lars

    Vid valet 2006 gick c starkt framåt, men vad hände sedan. Jo, centern gm sin ledare vände glesbygden ryggen. Bl.a så drogs en del staliga myndigheter in från glesbygden. Efter stora påtryckningar så tvingades Maud O till ett välbesökt möte i Lycksele. Hennes sätt att sköta Vattenfall har starkt ifrågasatts. Ett nytt parti bildades, landsbygdsdemokraterna, för att avhjälpa glesbygdens problem. I arbetsrättsliga frågor har hon beskyllts för att stå till höger om moderaterna. Där har du några av orsakerna till centerns tillbakagång.

  5. Hans Lindgren

    Skulle det märkliga ha inträffat att Socialdemokraterna genom media lyckats nedvärdera Maud Olofsson så till den milda grad att vi sänkt Centerpartiet den vägen. Nog borde det vara på sin plats till lite självkritik, nedgången skulle t.ex. kunna bero på en politik som väljarna inte vill ha. Att Centerpartiet har svängt till höger är kanske inte så konstigt med tanke på det samarbete man har med Moderaterna. Det kanske är den svängningen som de tidigare centerväljarna inte ville ha. Dessutom, är det någon partiledare som fått utstå oförtjänt kritik för sin person, torde det utan tvekan vara Mona Sahlin, till och med delar av journalistkåren upplever tydligen ett vist dåligt samvete. Att Lars Bäckström känner sig orättvist behandla kan jag ha en viss förståelse för, men skyll det på den egna partiledningen och inte på väljarna eller dina politiska motståndare. Det kan knappast vara väljarna som behandlat Centern orättvist, i en demokrati har alltid väljarna rätt.

  6. nina

    Har du tänkt på att det kanske är så att du gör ett bra jobb, men inte din ”ledare”.
    Hon har tappat ursprungsideologin som är och var så viktig för C. Därmed även tappat fotfästet och blivit för stor på sig. Hon ”glappar” där hon inte skall och är så media/foto k.t att hon gör allt för att synas.
    Tar inte eget ansvar för egna misstag utan projecerar på andra.
    I och med detta har hon totalt tappat fotfästet.
    Och det värsta utav allt var C´s kränkande ”reklam” i tv´n. Mycket låg nivå.
    Det är ingen bra egenskap hos en ”ledare”.
    Byt ut C´s ledare då tror jag på ett mer lyckat val.

  7. Jörgen

    Smutskastningen av Centern samt av Maud har självklart bidragit till nedgång. Vad ger det att sätta ut bilder på bloggar med tomma valstugor och med Maud på systemet? Detta förlorar tyvärr partiet på. Om folk kunde bry sig om att rösta efter den politik som förts så skulle valutgången sett annorlunda ut i Robertsfors kommun.

  8. Bertil Örjestad

    Jörgen ———–>>>> Det är alltså min blogg du syftar på, det var jag som lade ut bilderna på Maud samt en tom centervalstuga. Tror inte min blogg kan vara en sådan maktfaktor att centern förlorar makten i Robertsfors. Bilderna på Maud e ju bara ironi och även den tomma valstugan. Centern förlorade pga att folket ville annat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.