Norrbotniabanan och ambulansindragning

På onsdag tar EU-kommissionen ställning beträffande Norrbotniabanan. Om Botniska korridoren, där Norrbotniabanan är en del, prioriteras av EU så öppnar det möjligheter att få EU-medel till kustjärnvägen.

Den svenska regeringen har arbetat medvetet för detta och på uppdrag av Näringsdepartementet ( Maud Olofsson, ( c )) har en Råvaruanalys tagits fram av ÅF-Infrastruktur AB. Rapporten beskriver norra Europaregionens produktion av råvaror i form av malm, skog och energi. Den beskriver även den framtida potentialen och understryker bl a vikten av god transportinfrastruktur för att regionen skall kunna fortsätta leverera råvaror till EU och resten av världen.

Om EU-komissionen nu prioriterar Botniska korridoren så innebär det ytterligare ett steg närmare förverkligandet av Norrbotniabanan.

Enligt Västerbottensnytt föreslår landstingsmajoriteten (s + mp) att ambulansverksamheten i Robertsfors ska dras in. Det skulle vara djupt olyckligt och frågan måste upp i kommunens styrelse och jag förutsätter att en enig kommunstyrelse kraftfullt motsätter sig detta.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.