Ja trenden håller i sig.

Kommunalrådet i Umeå, Lennart Holmlund (s) sluggar vidare. I onsdagens blogginlägg hävdade han att det saknades politik och en strategi för att få igång nya företag. Sedan alliansregeringen tog vid 2006 så har företagandet ökat kraftigt och vi har årligen därefter kunnat konstatera att nyföretagandet ökar. Vi har nu över 150 000 fler företag I Sverige jämfört med år 2006 när (s) regerade landet. Vi i Robertsfors kunde glädjande konstatera att vi år 2011 var den kommun i landet där nyföretagandet procentuellt var som allra högst.

Det är beklagligt om Lennart tror att de 2 miljarder kronor, 2 000 miljoner kr, som riktades till Norrlands inland inte gör någon verkan. Däremot tror han att 10 miljoner kronor som slätas ut över hela Sverige skulle ge effekt. Vi ska vara glada att det är Annie Lööf (c) som är näringsminister och inte Lennart.
 
Det är däremot välkommet om Lennart och socialdemokraterna verkligen ändrar inställning till företagande och börjar se företagsamhet och företagande som en resurs för landets utveckling.

4 kommentarer

  1. johansson

    Dessa 2 miljarder som skall vara riktat till norrlands inland hur har det betalats ut, till vem, till vad?

  2. Lars Bäckström

    Gå in och titta på http://www.inlandsinnovation.se där kan bl. a. följande läsas:

    Inlandsinnovation gör första investeringarna

    Inlandsinnovation, ett statligt riskkapitalbolag för tillväxtinvesteringar i Norrlands inland, genomför nu sina tre första investeringar på sammanlagt 8 miljoner kronor. Investeringarna görs i Tannak AB, Orexplore AB och Spaceport Sweden AB.

  3. Lars Bäckström

    Lönefrågan tycker jag ska hanteras av arbetsmarknadens parter. Något måste naturligtvis göras för att underlätta att de som står längst bort ifrån att få ett arbete att de får in en fot på arbetsmarknaden. Här måste både arbetsmarknadens parter och staten ta en ansvar. Huruvida det kallas trainéplatser, lärlingsplatser eller något annat är inte det viktiga. En generell lönedumpning är något jag tar avstånd ifrån

    Beträffande EU:s strejkbegränsningsdirektiv så passar jag den frågan. Jag har inte läst in mig på området.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.