15 år sedan det ofattbara.

Av , , 2 kommentarer 4

Jag steg upp på morgonen på den tiden bodde jag själv i ett hus jag hyrde i Örträsk. Brukade alltid sätta på tv på morgonen innan jag for på jobbet och se nyheterna på tv4. Denna morgon möttes vi av en fruktansvärd katastrof Estonia hade sjunkigt. Jag vet att jag tänkte så fruktansvärt.

Sedan for jag på jobbet jag var i köket på Öregården det var jag och Siv som jbbade denna dag. Vi skulle ha fisk så det var Siv som stod vid plattorna jag fixade det runt omkring. Vi lysssnade på radion om den hemska katastrofen. Det var slut på citroner så jag åkte på affären för att fixa några, vet att jag tänkte att det var vissa gubbar som tittade konstigt på mig inne på affären men jag tänkte att det var kanske för att jag var köksklädd.

I bilen på väg tillbaka på Öregården så säger dom på radion att elever, lärare och en rektor från Malgomaj skolan i Vilhelmina saknas, vad säger dom !!!!!!!

Hur jag tog mig på jobbet vet jag ej men jag sprang in i köket till Siv och skrek

Min Farbror Lars är borta han var med på estonia, Ja sa Siv Din pappa har just ringt, jag vet att jag gick ut på avdelningen och grinade.

Det blev Vanja som följde med mig hem till mamma och pappa, men vi blev ej hemma så länge utan mamma och pappa skulle fara upp till Vilhelmina till Anita och mina kusiner. Jag följde med till Mariebäck där min faster bor sedan satt jag hela dagen framför tv och såg på överlevnads listan som rullade och hoppades att Lars namn skulle dyka upp.Men det gjorde det aldrig

Utan havet tog min farbror.

Begravningen var fruktansvärd att se sin far så uppriven han kunde nästan inte gå fram,benen bar honom nästan inte och mina underbara kusiner som miste sin far, faster Anita som miste sin man ja det var många människor som miste sina nära och kära.

Livet måste gå vidare men saknaden finns kvar efter Farbror Lars.

2 kommentarer

Nu är hösten här.

Av , , Bli först att kommentera 6

Ja igår morse när jag for på jobbet så var det – grader, hörde att det hade varit -5 på vissa ställen. Ja nu är det höst, jag älskar denna tid på året det är så otroligt vackert ute med alla underbara färger som naturen bjuder på.

Men jag måste ärligt erkänna att det känns tomt utan revyn, visst det blir ju mera tid hemma med familjen men att vara med i revyn var så otroligt roligt så det känns tomt utan. Men nu får ju Urban jaga mera älg i år i allafall, så vi får ta varannat år .

Annars då ?

Ja nu ÄNTLIGEN börjar det bli en fin utemiljö på skolan i Hällnäs synd bara att det skulle ta ca 3 månader extra det som skulle vara klart till skolstarten. Ja jag hoppas att dom kompenserar barnen och personalen för detta.

Barnen är snuviga som många andra men Alexander blir ju så dålig i sin astman och Frida får falsk krupp så det blir mindre sova, barnen sover ofta helt ok men jag måste ju gå upp och kolla så allt är ok när dom hostar som värst. Orolig som man är!

Ja sedan är jag ju tillbaka i bemaningen igen och det är roligt att få träffa alla igen men nu tror jag att vi måste ta oss en tänkare. Nu går det EJ att spara mera inom vården det är tuffat att hinna med allt man ska samt att göra det lilla extra ibland. Och det lilla extra är otroligt VIKTIGT både för vårdtagarna men även för oss personal. Jag vet att kommunen har det dåligt med pengar det ser lika  ut överallt att man har dålig ekonomi men nu måste man ta från andra ställen eller som många med mig tycker HÖJ skatten så kanske vi inte behöver spara så mycket mera.

Jag som både har barnen inom omsorgen i kommunen samt jobbar där vill EJ att man ska dra ner mera. Nej nej nu vill barnen äta frukost så nu måste jag avbryta för denna gång. / Ha det Louise

Bli först att kommentera

Ang Förskolan i Hällnäs

Av , , Bli först att kommentera 6

Jag tänker ej skriva något utan hänvisar till min bloggrannes blogg Fredrik Gustavsson under vindelbloggarna jag har där kommenterat och det han har skrivit är jättebra. Ha det / Louise

Bli först att kommentera

Länge sedan sist

Av , , 3 kommentarer 9

Ja jag har ej haft så mycket att skriva om och det har inte sugit efter att skriva. Ja nu har jag i alla fall jobbat i några veckor och barnen är på sina förskolor.

Frida har ju börjat på Nya Kullerbyttan som är på skolan i den gamla slöjdsalen. Det är fräscht och fint men helt sjukt att det finns alla dessa regler om hantering av maten så man var tvunget att bygga ett kök med toa som tog en enormt stor del av lokalen som EJ barnen får nyttja utan där är personalen och styr över kantinerna från köket till matsalen genom en lucka. Ja det är så man funderar på vad politiken ska handla om är det verkligen hur ett kök på en förskola ska se ut som får mat i kantiner från ett annat kök ja ja helt sjukt tycker i alla fall jag. Det har ju fungerat förr så varför alla dessa nya regler.

Sedan har vi nästa sak UTEMILJÖN mina barn har nu gått på förskolan i flera veckor och utemiljön är en KATASTROF. Detta skulle vara klart till skolstarten men inte det .

Fy vad less man blir och jag tycker synd om barnen och personalen som måste vara i detta jordlandskap. Det skulle vara någolunda klart i måndags men när jag kom på måndags morgon trodde jag att det var ett skämt. Barnen blev jätteglada för dom hade fått gungorna men problemet var bara att dom gungorna är ca 1m för högt upp. Dom hade ej grävt ned dom klart ja jag blev GALEN och ringde förskolechefen. Så vi får nu se vad som händer.

Har man för mycke jobb så tycker jag att man kan anställa flera så man klarar av att fixa det man tagit på sig och sedan kanske man gör ett BRA jobb.

Nej nu har jag fått skriva av mig lite ilska och jag hoppas att innan fredag då jag lämnar barnen där igen att det har hänt något. ANNARS !!!!!!

 

3 kommentarer

Sola i Kalstad vars är den?

Av , , 1 kommentar 3

Ja nu är vi hos min älsta barndomsvän Vickan i Kalstad, igår var vi ute och åt på Score Vickans storebrors restaurang smaskens.  Idag ska vi ut till deras stuga och titta.

Allt är bara bra med oss och barnen har varit duktiga, men Frida har fortfárande tutten i munnen. Ja nu måste jag dra. Ha det bra vi hörs / Louise

1 kommentar

Ja då var vi i Orsa

Av , , Bli först att kommentera 5

Ja nu är vi i Dalarna och det regnar INTE så himla skönt. Vi ligger på Orsa Camping en stor och fin med mycke olika aktiviteter. Vi har varit ute på en kvällspromenad och kollat läget och allt ser fint ut men det är blött överallt. Sedan har jag och lillan duschat så himla skönt efter en dag i bilen.

Ikväll blir det nog att titta på den nya Valanderfilmen som jag bara var tvungen till att köpa. I morgon far vi på Tomteland och då hoppas vi att lillan ger tomten sin tutte Alexander var duktig när han slutade men det är så jag tror att Frida kommer att ha mera problem utan. Ja vi får se hur det går. Ha det så hörs vi mera senare / LOUISE

Bli först att kommentera

Husvagnssemestern har börjat.

Av , , 2 kommentarer 2

Ja nu har vi börja vår resa ner mot Göteborg. Vi stannade i Strömsund och igår var vi och hälsde på några bekanta en mycket trevlig kväll.

Igår när vi startat vår resa så stannade vi i Dorotea för en fika och bensrtäckare, och inna på Cafet så kom en kvinna fram och frågade in ä du Unos jänta visst är et roligt min pappa är ju från Högland så det var en kusin till pappa. Hon brukar läsa min blogg Hej Hej. a det var kul i alla fall.

Vädret är inge vidare det bara öser ned, men idag ska vi i alla fall gå på museum Beppes, och sedan har vi tänkt oss att se om Moster Ove är i stugan. Ja skönt är det i alla fall att få fara iväg en stund med familjen. Vi hörs mera under resan ha det =) Louise

2 kommentarer

Vilket väder

Av , , Bli först att kommentera 1

Jag som är så rädd för åskan å nu går den hårt här uppe på mårtsbränna jag har dragit ut allt det jag andvänder nu går på batterier.Urban och Alexander har farit en sväng till Vindeln så jag och lillan är själva fy så himla otäckt jag tycker detta är.

Annars är allt bra Urban har semester nu han hjälper sina föräldrar med att timmra upp ett garage. I morgon åker jag och barnen till Örträsk det är hemvändardagar där och örträskmaran barnen skall få springa tänkte jag. Urban blir nog hemma och juter för garaget.

Nej nu är jag riktigt rädd fy vad jag hatar åskan och lillan har somnat i detta ja det är ju bra jag vill ej att hon ska bli lika rädd som jag är för åskan.

Vi får höras sedan ha de/ Louise

Bli först att kommentera

20 år sedan man gick ut 9:an

Av , , Bli först att kommentera 1

Är det möjligt kan det verkligen är 20 år sedan jag gick ur 9:an vart har alla åt tagit vägen.
Ja i Lördags träffades vi i klassen tyvärr så blev det ej så många som kom men det är ju semester och allt. Men vi som var där hade trevlig upplevde gammla minnen. Vissa har man nog inte träffat på ca 20 år så det var roligt.
Vill tacka Bodil och Helena som ordnat med allt tack för det.

Idag är det kallt bara +10 och vi är inne i juli månad, vad konstigt väder vi har förra veckan var det så varmt att det ej gick att göra något pga värmen och nu måste man nästan ta på långkalsongerna igen. Vi får se vad vi hittar på idag kanske far vi och hälsar på hos någon ja ja det får tiden utvisa. Ha en bra dag/ Louise

Bli först att kommentera

Nu är badrummet klart.

Av , , Bli först att kommentera 1

Louise HägglundLillan

Ja så gått som väntar bara på elektriken. Jag och Urban bar in badkaret igår och skruvade upp badrumsskåpet. Jag vill till stan nu och handla lite saker dit toapappershållare, tvättkorg mm.
Men då kommer nästa grej vår kyl har lagt av så nu måste vi invistera i en ny kyl nu i semestertiden jag men så är det får se sedan vad mer som går sönder det brukar ju vilja bli flera saker samtidigt. Fy vad tråkigt det är med sådana utgifter.

Annars är allt bra, var lite hängig efter stelkrampssprutan men nu känns det bara bra, men man börjar känna sig mosig i denne värmen. Alexander åker lastbil med Urban idag vi får se om jag far och hämtar honom på ett tag beroende på hur varmt det blir idag. Så jg och lillan har myst på morgonen hon är en riktigt mysprick som vill mysa Alexander är ej så förtjust i det.

Morfars kommer idag han skall hjälpa oss med listningen här nere i hallen det är nog bara 2 år sedan det blev klart för övrigt ja så fungerar renovering för oss, efter ett tag så ser man det inte men det ska bli skönt att få upp listerna. Får se om vi kanske drar en sväng till Vindeln fika på Cafe Mjölnarn och titta på konst i kvarn. Ha det / Louise

Bli först att kommentera