Lounge Time

Dag 6 – Blue bossa…

Den i så tidiga år otursförföljde Pär lyckades idag på bästa manér ta igen för förlorade år – och detta med råge. Snorkling var dagens stora aktivitet och glada i hågen bar det av mot de mer koralltäta delarna av stranden. Att flyta omkring där är som att ligga i det finaste saltvattensakvarie man kan tänka sig.

Så långt allt väl – ända till vi en timme senare simmade mot stranden igen. I den vegetation som finns på botten närmare land stortrivs bl.a en sorts giftig sjöborre. Plötsligt får Pär för sig att dyka ned för att att hämta upp en fin snäcka han fått syn på, utan att se sig för…

Fem av sjöborrens taggar for in i handen och bröts dessutom av. Från att äntligen ha gått från blek och röd till lite brun, blev nu istället handen BLÅ! Fort upp till hotellet för att få reda på vilket gift som pumpade in i handen.

Då taggarna fortfarande satt kvar blev det taxi upp till den lokala sjukstugan. Här inträffar nu något märkligt. Pär blir ombedd att genast uträtta sina behov på handen (nr.1, reds.anm.). Då vi insåg att språkförbistring inte låg bakom denna minst sagt märkliga behandlingsmetod, frågade Pär lite försynt om alternativ medicinering. Alternativet till detta tilltag, om än inte lika effektivt, var vinäger.

Med handen i det senare sitter nu Wretling under palmerna och väntar på att taggarna från borren ska dö och giftet sugas ut. Om det blir näsflöjt eller trumpet på kvällens spelning vet vi inte i skrivande stund…

Hej svejs!

P.S Vi hittade förresten Nemo!

3 kommentarer

 1. Malin

  Som tidigare reskamrat till Pär så borde jag kanske varnat dig Daniel! Det är alltid ett äventyr att resa med Pär…Men, skönt att det gick bra (eller vet ni med säkerhet att han får behålla handen?;))!!
  Jag hoppas i alla fall att det går bra och att ni får en fortsättningsvis lugn resa.
  Vi hörs!
  Hälsn Malin

 2. Art van Damme

  Olustigt, men otroligt roligt skrivet samtidigt, hoppas det går över så att Pär slipper använda sig av näsflöjten ;), ser fram emot dag 7..är riktigt kul att följa er här på VK.se

 3. JJ

  Pär, du såg väl till att du fick medicinering mot svampinfektion också? Hört att dessa ska vara allvarliga i dessa breddgrader.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.