Lounge Time

Dag 17 – Green dolphin street

Vi firade St Patrick’s day några veckor för sent på båten tillbaka till Mahe. Rejält sjösjuka skiftade vi i fyra nyanser av grönt. Vågorna var snarare breda än höga, luriga dyningar som satte balansen ur funktion. Vi skulle hålla en work-shop och en kortare konsert på musikskolan men fick, som tur var, två timmars vila på vårt sista hotell för denna gång; Fisherman´s Cove. Innan vi går in på smaskiga detajer kring hotellet vill vi nämna några ord om musikskolan.

Dom kämpar verkligen i motvind; gamla trasiga instrument, undermåliga lokaler och elever utspridda på flera öar vilket gör att lärarna måste åka runt bland öarna flera gånger per vecka. Ändå fanns en glöd att både planera för framtiden och fortsätta arbetet att få tag i någorlunda spelbara instrument.

Det blev en mycket trevlig stund stund på skolan. Vi spelade tillsammans med de andra lärarna, skattade gott och åt en god lunch som de kokat ihop. Förhoppningsvis kommer i framtiden ett bra samarbete mellan musikinstitutioner här och i Umeå till stånd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.