Målkalas. 8-2.

Under de senaste åren, särskilt i allsvenskan, kändes det ofta som att Björklöven fick jobba extremt mycket för att göra ett mål. Det kunde krävas liksom fyra, fem riktiga kanonchanser för att få in ett enda mål.

Så var det inte i dag i Kiruna. Visst, vissa mål var riktigt eleganta med sköna assister och så, men flera mål kom verkligen från ingenstans. Och det är de målen som är så sjukt viktiga. Bra lag har tur och gör ofta många skitmål. Kanske till och med ofta vinner på grund av just skitmål. Kan man då kombinera de "genomtänkta" målen med "skitmålen" blir man helt enkelt väldigt farliga. Ungefär så farliga som Björklöven blev i Kiruna i dag.

Björklöven gjorde egentligen ingen jättebra match i Kiruna, ingen dålig heller för den delen. Men Björklöven visade prov på kombinationen som jag förklarade här ovan. Håkan Wirtala var väl inte heller riktigt helnöjd med helheten när jag pratade med honom efter matchen. 

Första halvan av matchen vill jag nästan påstå att Kiruna var det bättre laget, åtminstone spelade Kiruna med högre intensitet än vad Löven gjorde. Det var också mer än en gång som en Kirunaspelare kom helt fri med Daniel Wälitalo, men Wälitalo agerade vägg. Plötsligt kom dock Lövens utdelning i powerplay och efter det rann det formligen in puckar bakom Sanny Gustafsson i Kirunamålet och matchen var väl egentligen avgjord redan innan tredje perioden började.

###

Tylor Michel stod för tre kassar i dag. Mycket, mycket bra att han fick komma igång ordentligt. Annars har han ju faktiskt mest utmärkts sig via hans tacklingar, vilket i sig kan vara en energikick både för lagkamrater och åskådare.

###

Det går inte att komma ifrån Daniel Wälitalos betydelse för Björklöven. Han är i riktigt god form just nu och förhoppningsvis kan han toppa den formkurvan i vår, där i mars/april någon gång.

###

Asplöven förlorade hemma mot Boden (0-3) trots att laget vann skottstatistiken överlägset (51-17). Med samma målflyt som Björklöven hade Asplöven vunnit med typ 12-3. Så kan det gå. Flest mål vinner.

Etiketter: , , , , ,

2 kommentarer

 1. john

  Jag vet inte riktigt vilken match du såg men Kiruna hade nog inte ett friläge på hela matchen, däremot hade de folk på mål vid ett par tillfällen, bla 5-3. Löven hade första perioden, Kiruna halva andra o sen löven igen.
  Nej, du måste nog ha sett galet…..

 2. Emanuel Otterhall

  Svar till john (2011-10-08 00:46)
  Jag skulle nog vilja påstå att de hade ett par frilägen i början av andra perioden. Vill minnas att Mikael Lasu var igenom bland annat då, men att Wälitalo räddade. Och som du säger, det var trångt framför mål vid några tillfällen, särskilt i spel fem mot tre för Kiruna.

  Annars köper jag din analys.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.