Stålnacke ger Innebandy creed?

I dag skulle jag egentligen ha skrivit Luleå Rebels – Teg men konkursen har gjort det här till en hockeydöd vecka ända fram till lördag. Vad gör man då när det inte finns någon livehockey i Division1A – jo……

….man ramlar in på Jimmy Stålnackes utmärkta blogg. Den här gången fann jag fann till min fasa ett inlägg där han gav  credd till innebandyn……

Inlägget handlade om det faktum att Löven dominerar tekninsligan i år i Div 1A.

1 Johan Jarl, 65,38

2 Jens Ledin, 62,50

4 Viktor Ekeståhl-Jonsson, 60,00

5 Marcus Lundberg, 57,58

Så här skriver Ståhlnacke om faktumet:

"Jag tror faktiskt, tro det eller ej, att det kan ha att göra med Håkan Wirtalas bakgrund som innebandytränare. Där är man otroligt noga med detaljer och där har man insett vikten av att till exempel ha ett bra power- och boxplay."

Jag personligen tror att det har och göra med den detaljen att Börklövens spelare är bättre spelare i allmänhet, och då även när det gäller tekningar, än motståndarna i serien.

Jag tror inte att Löven kommer att ha några 60% tekningar i kvalserien.

Den dagen jag själv går så långt att jag ger innebandyn credd i hockeysammanghang då får någon väcka mig och be mig flytta. Då har innebandyn tagit över Umeå och alla andra sporter här är förbjudna.

* * *

F.Ö kändes mitt tips om fel spelfavorit i Clemensmatchen ganska korrekt. 6-2 till Boden till 2.40ggr pengarna. Som att själa godis från småbarn.

* * *

Angående innebandy så snappade kollega Angebjörn, här på medialandskapet kallat VK och VFs redaktion, upp en underbar "konflikt" inför Löven-Teg derbyt.

för den som missade den så får ni den här i repris på bloggen:

Vi har aldrig riktigt kommit överens. Jag tror att Virtala kommer att få problem imorgon om han tar med innebandyklubborna ut i båset. Ska han använda dem till att rita på taktiktavlan med eller, säger Lund i ett försök att provocera sin tränarduo.

Håkan Virtala är inte sen med att kontraslå.
– Så länge han står där i keps och kavaj kan han säga vad han vill, säger Virtala.

Ur VF 30 september.

* * *

I morgon kör jag en rejäl genomgång inför matchen på lördag. Det ska bli trevligt med lite hockey på lördag och självklart kommer bloggen att finnas på plats.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.