Måndagsfunderingar….

Det är lite vål långt mellan matcherna såhär i Divisiobn 1 tycker jag. När Löven spelade i Allsvenskan var det banne mig match hela tiden. Nu får vi vänta ända tills fredag innan det är dags för hockey igen.

Det är dock en annan värld vi lever i idag jämfört med när Löven stod på sin topp.

Guldåret 1987 spelade Löven 46 matcher och då inkluderar jag grundserie, slutspel och träingsmatcher. I fjol när Skellefteå AIK spelade SM-final så avverkade man under säsongen man 77 matcher.

I år kommer Löven att spela någonstans mellan 40 och 50 matcher beroende på hur långt man går och nu pratar vi alltså division 1.

* * *

Det har både här på lövebloggen och i broderbloggen löven4ever rapporterats om Lövenspelare som håller till i toppen av poängligan.

Linus Boström är den lövare som skrapat ihop flest men han leder inte längre. Asplövens Henrik Thegel har passerat honom. Lövendominansen på topp 10 listan är dock fortfarande stor.

Rk No Name Team Pos GP G A TP PIM +/-
1 12 Thegel, Henrik ASP LW 11 9 10 19 8 15:5
2 12 Boström, Linus IFB RW 12 3 15 18 6 17:3
3 8 Oikarinen, Jarkko ASP RW 11 2 16 18 8 20:4
4 26 Fredriksson, Joakim KIR CE 11 5 11 16 12 11:3
5 21 Holmberg, Alexander ASP LW 11 4 11 15 4 16:3
6 19 Quist, William IFB LW 12 4 11 15 6 8:6
7 20 Persson, Jens IFB CE 12 4 10 14 4 15:4
8 61 Jarl, Johan IFB CE 12 6 7 13 8 16:3
9 17 Olofsson, Daniel PIT LW 11 2 11 13 10

12:7

10 33 Ledin, Jens IFB CE 12 8 4 12 6

13:3

Dock ligger hela bunten i lä jämfört med Hedemoras Petter Mattsson. Laget har gjort 68 mål. Petter har varit inblandad i 31 av dom. Dock placerar sig Hedemora inte bättre än fyra i serien där man går en stenhård kam med IFK Ore och Tierps HK om den sista allettaplatsen. Vi pratar alltså om Division 1C.

Det är när man läser lagnamn som Hedemora, Ore och Tierp som man inser att löven inte borde vara här. Bums tillbaka till Allsvenskan, så är det.

Här ser vi Petters statistikrad hur som helst.

 

Rk No Name Team Pos GP G A TP PIM +/-
1 23 Mattsson, Petter HED LW 14 17 14 31 2 25:19

* * *

Det sista jag vill kommentera är precis som min kollega Otterhall Daniel Rahimi historien.

Ja det är klart beklagligt och mycket opassander att Martin Sevc kallar Daniel Rahimi för "Jävla zigenare". Det ska inte behöva finns på en hockeyrink men tog inte det här lite väl stora proporitoner nu?

Kvällstidningarna målade upp med rubriker som "Sevc risekrar fängelse".

Juridiska experter tyckte att "kränkande och rasistiska utspel" som dessa borde gå upp som civilrättsliga mål.

Hallå alltså! Menar dom verkligen att varje gång någon kallar en annan person något kränkande, rasistiskt eller nedsättande så ska det gå upp som ett civilrättsligt mål? Då får ju för fan inte domstolarna annat att göra.

Sevc gör något djävligt dumt som han absolut inte borde göra men han gör det på en hockeyrink. Han ska stängas av, han hängs ut i media och får därigenom sitt straff. Allt annat än att än sån här sak ska skötas inom hockeyn när den inträffat just inom hockeyn är enligt mig bara galenskap.

Men det är ju bara jag.

Etiketter: , ,

9 kommentarer

 1. Pelle

  39 matcher 1987, kan det stämma? Var det inte 10 lag i serien, 2 hemmamatcher o 2 borta mot varje lag? Bara det ger ju 36 matcher. Lägg til det minst 2 semifinaler plus 4 finalmatcher ( om jag mins rätt). Det blir åtminstone 42 matcher. Sedan måste det väl varit en handfull träningsmatcher. Men visst, skillnaden är ju gigantisk i vilket fall.

 2. Gustav Pettersson

  Svar till Pelle (2011-10-31 20:35)
  Du har naturligtvis rätt. Dens tatistiken jag kom över var fel. Dom spelade 36 grundepselmatcher , 2 semifinaler, 4 finaler och 4 träningsmatcher. 46 matcher ska det vara.

 3. Marcus

  Nej. Fallet med Sevc förstorades absolut inte upp. Sevc gick över en väldigt logisk och ”oskriven regel”. Jag förstår att du inte heller accepterar det han sa till Rahimi men du måste ju förstå att personangrepp mot hudfärg och ursprung absolut inte är något som ska förknippas med hockey. Kom inte och snacka om att att Skröder tvingas höra jävla norrbagge och att det är samma sak. Jävla zigenare är tusen gånger mer negativt laddat.

 4. Gustav Pettersson

  Svar till Marcus (2011-11-01 07:04)
  Du har alldeles rätt att rasism är tusen gånger mer laddat och att det inte ska förknippas med hockey men ska en sådan händelse bli ett civilrättsligt mål?

 5. Marcus

  När spelare kliver över oskrivna regler blir det allt som oftast riktigt grinigt på isen. Oftast är just de oskrivna reglerna bland de grövsta man kan uträttas för som spelare. Sen kan man inte ha regler för absolut allting. Hur skulle det se ut för sporten Hockey om det fanns ett straff som hette t.ex ”5min för rasistisk kommentar”? Det är totalt olämpligt för hockeyn och jag är riktigt upprörd över det klena straffet.

 6. Upprörd

  Senast jag kollade hade svenska domstolar även jurisdiktion över ishallarna som befinner sig inom Sveriges gränser. Vidare skulle detta kunna hamna om ett brott och då är hamnar det under allmänt åtal varvid åklagare bestämmer om det ska tas upp i domstol. Huruvida det blir ett civilrättsligt beror på om den som råkat ut för brottet kräver skadestånd. ingen här verkar vara varken åklagare eller vara den som råkat ut för det påstådda.

  Jag tycker att det som inträffat är ytterst beklagligt och om åklagare finner grund för att väcka åtal tycker jag det skulle vara ok. Det som händer på isen som är brottsligt ska INTE stanna på isen.

 7. Gustav Pettersson

  Svar till Upprörd (2011-11-03 19:05)
  Varför blir då inte hockeyslagsmål rättsfall? Det är en person som med berått mot misshandlar en annan. Ett solklart lagbrott. Jo! För att det sker på en hockeyrink. Rättsväsendet håller sig utanför idrotten i största mån.

  Det som dock blivit rättsfall är när en icke hockeyspelande person utsats för fysiskt våld. T.ex. när Andreas Jämtin slog Micke Sundlöv i spelargången och fälldes för ringa misshandel.

  Det lagmässiga problemet är inte på isen i svensk idrott enligt mig. Det är på läktarna vi inte kommer åt förbrytarna. Där borde åklagarnas tonvikt läggas inom granskningen av idrotten.

 8. john

  Det har faktiskt hänt att ett slagsmål i en svensk div 1 match blivit föremål för rätten och detta var ute på isen, den ena parten blev anmäld för misshandel. Tror det var i Östersund för ett par år sedan…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.