Enkelhet lönar sig

Kollega Pettersson har egentligen redan luftat de tankar som jag har efter gårdagens match mot Kiruna. Vi fastslog ganska tidigt i matchen att detta var en av de absolut roligaste matcherna vi sett i år i Umeå Arena, förmodligen den bästa efter hemmapremiären mot Piteå.

Det var bra skit i går helt enkelt. Efter en handfull lite tafatta matcher från Björklövens sida visade man åter prov på energisk frenesi, något som speglade lagets första matcher tidigare i höst. Och bortsett från några undantag så spelade man mycket enklare i går än vad man gjort den senaste tiden.

Ett exempel på det var väldigt tydligt i en situation som jag visserligen inte tror att många uppmärksammade. I den andra perioden fick 18-årige backen Fredrik Eriksson pucken nere vid egen sarghörna. Eriksson uppfattade snabbt att en lagkamrat avancerade framåt på den motsatta kanten, vilket genom ett diagonalpass skulle kunna leda till en farlig kontring. Hade det varit för ett par matcher sedan hade han förmodligen slagit den passen, men nu efter lite eftertanke såg han att det faktiskt stod två Kirunaspelare i vägen, och valde därför att lägga den via sargrundeln till backkollegan. Alltså, i stället för att hela tiden söka det där avgörande passet spelade Eriksson i det här skedet enkelt, vilket även de flesta andra Lövenspelare gjorde i den här matchen. Och det, i sin tur, skapade en helt annan stabilitet i anfallsspelet.

Och i dag körde man mer rakt på, i stället för att göra det omständigt.

Kiruna var långt ifrån ofarliga, i det stora hela skulle laget vara ett riktigt bra division I-lag med en bättre defensiv. Man släppte in Löven väldigt enkelt i egen zon gång på gång, men varje gång man själv anföll blev det riktigt farligt. Tänker inte minst på deras powerplay som var väldigt imponerande med både puck- och skridskorörelse. Jag sa för mig själv (och i liverapporten) att Kirunas första PP i den här matchen var det bästa spel mot fem-spel jag sett i Umeå Arena i år, trots att Björklöven gjorde mål. Nej, riktigt imponerande.

Även Björklövens powerplay var mycket bra i går. För vad mer kan man begära än tre pp-mål? Nej, det såg riktigt bra ut och förhoppningsvis var denna match starten på en toppning av höstformen.

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.