Storpublik och hyllningar

Stämningen inför kvällens derby var helt magisk. Patrik Sundström fick tröjan upphissad inför stående ovationer, och vilken publik sen. 4635 pers på läktaren är en helt fantastisk siffra, trots fri entré. Det är extremt mycket folk i samband med en division I-match.

Jag själv hann aldrig se Patrik Sundström spela, tyvärr är jag alldeles för ung. Men det man har sett och hört så var Patrik en fantastisk spelare, och poängproduktionen i NHL är imponerande. Kvällens hyllning var ett bevis på hans storhet. Det var enormt.

Matchen då? Löven var ett par växlar bättre på allt, bortsett från sista fem minuterna. Det är ett för stort avstånd mellan lagen för att det ska bli riktigt spännande, tyvärr är klasskillnaden ett faktum. För matchens skulle hade Teg gärna fått det där tidiga ledningsmålet, för det skapar självförtroende. Nu blev det tvärtom vilket förmodligen satte griller på Tegsspelarna.

Teg fick in ett tröstmål i slutet, ett mål som Lövenmålvakten Marcus Evertsson nog helst hade undvikit att släppa in. Är man så nära att hålla nollan är det klart det är surt att släppa in ett relativt obetydligt mål.

Jag vill passa på att lyfta fram Jens Persson. Det finns rejäla kvaliteter hos den karln. I övrigt var som vanligt väldigt många bra. Marcus Lundberg, kanadickerna, Linus Boström och vi får inte glömma att nämna Jon Palmebjörk som äntligen fick göra mål i serien.

En intressant match återstår i den här höstserien, tänker på nästa veckas match mot Asplöven. Sen är det några till lunkmatcher innan vi kan se fram emot allettan. 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.