… och så även Tuhkanen

Som bloggen gick ut med redan i eftermiddags kom tomten på besök i afton. Dock en kväll för tidigt enligt bloggens källor. Hur som haver, Björklöven har förstärkt backsidan rejält.

Det är Daniel Wågström och Niko Tuhkanen som har skrivit på för klubben. "Wågen" är känd sedan tidigare då han spelade med Björklöven 1998-2001. Skillnaden från då till nu är att han numera spelar som back.

– Daniel är spelskicklig, kan hålla i pucken och blir en ytterligare resurs i powerplay. Han har mycket stor erfarenhet och kommer blir en viktig kugge när matcherna blir viktigare och viktigare, säger sportchefen Jimmy Blixt till bjorkloven.com.

Daniel Wågström kommer senast från Örnsköldsvik där han gjort 10 poäng (4+6) på 9 matcher.

För Niko Tuhkanens del blir Björklöven hans fjärde klubb för säsongen. Han har hunnit med matcher i Jokerit, Neman Grodno, Pelicans och Peliitat innan han nu styr flyttlasset till Umeå. Varför han bytt klubb så ofta känner jag tyvärr inte till i dagsläget.

23-årige Tuhkanen har knappt 100 matcher i finska Mestis, där han totalt har gjort 53 poäng. Han har också ett 40-tal matcher från den finska högstaligan.

– Det är en skridskoskicklig back som tycker om att delta i det fysiska spelet och även producerat bra med poäng, säger Blixt.

Björklövens backsida ser numera riktigt bred ut och följande spelare ingår i a-truppen: Martin "Kingen" Johansson, Russ Moyer, Karl-Johan Lundström, Jesper Ericson, Alexander Eriksson, Oscar Molin, Niko Tuhkanen, Daniel Wågström, Samuel Aho och Fredrik Eriksson. Således är det tio spelare som slåss om backplatserna.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.