Wirtala: ”Har folk på plats”

Den kommande helgen spelar Björklöven mot två för den här säsongen nya lag, Örnsköldsvik och Kovland. Två matcher där Björklöven självklart är storfavoriter, men Löventränaren Håkan Wirtala lämnar inget åt slumpen. I detta nu möts de båda lagen i Örnsköldsvik, vilket Wirtala och hans Björklöven drar nytta av.

– Vi har folk på plats så vi vet vad som väntar oss till helgen, säger Wirtala och tillägger:

– Som vanligt tar vi dock inte så mycket hänsyn till vilka vi möter, utan fokuserar på vårt. Vi kommer inte behöva ändra särskilt mycket till de här matcherna, säger han.

Det har gått några dagar sedan ni "bara" fick med er två poäng från Kiruna. Nu när du fått smälta matchen, hur lyder din analys då?

– Egentligen var helgens match ganska lik den första vi spelade i Kiruna den här säsongen. Den matchen var även den väldigt jämn i två perioder, men skillnaden där var att vi i tredje perioden fick ett övertag då vi fick in några mål. Det fick vi inte i helgens match.

– Vi släppte in tre mål i Kiruna nu och det är inget att skämmas över. Ser man också till hur målen blev till så är det bara det första man egentligen kan säga något om då vi hamnade olyckligt mitt i ett byte.

Hur är läget i laget så här mitt i veckan?

– Marcus Lundberg är fortfarande inte kry och även Zebastian Possler har åkt på en kraftig förkylning. Daniel Wågström tränar och Daniel Wälitalo har som sagt smygit i gång lite.

Är Tuhkanen spelklar nu?

– Då det inte är jag som sköter papperna är det svårt för mig att säga något. Ambitionen är att han ska vara klar innan helgen.

På lördag gästas Löven av Örnsköldsvik och på söndag av Kovland. För att locka mer publik har Björklöven en kampanj som gör att man kan se båda matcherna till priset av en.