Tjatigt, men ack så viktigt

Förra helgen drog allettan igång. Som vi minns fick Björklöven med sig två poäng från bortamötet i Kiruna.

I onsdags spelades i stort sett hela omgång två i samma serie, bortsett från att Björklövens match mot Asplöven spelas vid ett senare tillfälle.

Efter två omgångar är det bara Östersund som lyckats med konststycket att vinna båda matcherna efter full tid. Vad man bör ha i beaktning är att Östersund endast har spelat mot lag från B-serien (Kovland och Örnsköldsvik) och att laget vann den serien rätt överlägset i höstas.

Jag har skrivit det förr, men vill härmed ytterligare en gång poängtera vikten av att Björklöven måste vinna allettan. Vinner man allettan spelar man också med största sannolikhet i kvalserien till allsvenskan. En gång för alla upprepar jag förutsättningarna:

– Om Björklöven vinner allettan går laget direkt in i playoff 3.

– Blir så fallet kommer Björklöven ha fördelen av två hemmamatcher i matchserien bäst av tre matcher.

– Vinner man playoff 3 så är man i kvalserien.

– I kvalserien spelar sex lag (två från allsvenskan, fyra från division I). De två bästa lagen i kvalserien spelar i allsvenskan nästa år.

Jag är en sådan som aldrig vill ta ut något i förskott, men ärligt talat kan jag inte se en annan utväg än att Björklöven vinner allettan. Asplöven förlorade hemma mot Piteå och Björklöven tog två poäng i Kiruna. Det borde räcka.

Förra året slutade Löven tvåa i allettan och fick möta Nybro i playoff 2. Det gick vägen, men sedan blev det stopp mot Asplöven.

I onsdags möttes lagen som Björklöven ska möta i helgen. Örnsköldsvik vann hemma mot Kovland med 6-3. Vad säger det oss? Ingenting. 

Inget av lagen ska ens vara i närheten av att hota Björklöven på poäng, varken hemma eller borta. Björklöven spelade två matcher mot Örnsköldsvik på försäsongen, båda slutade med Lövenseger, 9-2 borta och 3-0 hemma. Jag förväntar mig en seger med minst 3-4 mål även på lördag.

Kovland spelade i allettan ifjol. Björklöven vann borta med 5-0 och hemma med 4-0. Det lär bli något liknande även på söndag.

För övrigt tänkte jag bara säga att bloggen kommer vara betydligt mer aktiv framöver än hur det har sett ut den senaste tiden.

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Support i Syd

    Låter bra, måtte vi bara gå upp skulle va kul med lite ”hemmamatcher”! Keep up the good work…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.