Det såg för djävligt ut

Samtidigt som kollega Otterhall var tvångskommenderad i yrkets ädla vägnar till innebandy tog jag mig till Umeå Arena. Med vetskapen att Kovland förlorat med 7-0 dagen innan mot Piteå anade jag slakt.

Men det jag fick se var kanske den sämsta insatsen den här säsongen av det gröngula laget. Backparet Tuhkanen/Moyer turades om att skicka indianare och Björklöven spelade allmänt arraogant. Wirtala pratade också efteråt om att splitta på ovan nämnda duo.

– Det blir lite väl kreativt med dom två tillsammans, sa han.

Även om Kovland inte är något bländande hockeylag så kan dom kämpa och verkligen försöka spela hockey. Därför vann dom också skottstatistiken med 33-27…..

…..när senast förlorade Björklöven skottstatistiken? Typ i mars förra året eller kanske mot Småkronorna eller Modo på försäsongen.

Jag frågade nestor Wirtala om de flitigt använda indianarna.

Det såg väldigt slarvigt ut med flera indianare och rena bjudningar. Vad beror en sån sak på?

– Det är en kombination mellan att vi är okoncentrerade och att vi inte är tillräckligt ödmjuka. Vi söker de svåra lösningarna hela tiden.

* * *

Ska vi ta något positivt från matchen så var det Daniel Wågström som fungerade bra tillsammans med Alexander Eriksson och att Petter Sandström var lugn, säker och felfri. Han är dock inte den som skälver med stora ord.

På frågan om han tycker sig klara av 3 mot 2 och 2 mot 1 lägen på ett bra sätt (Kovland hade oerhört många sådanna lägen) svarade han:

– Jag vet inte, jag är ganska jämndålig på det mesta. Jag ska inte klaga när jag håller nollan men jag hade stolparna med mig och räddade väl någon puck här och där.

* * *

Jag önskar att jag kunde vräka på och säga. Det här räcker inte Löven, det måste bli bättring. Och jo visst är det så men Sollefteå och Österund i helgen är inga lag som ger skrämselhicka. Däremot går det inte att komma mot Piteå och kiruna helgen efter med samma spel då kommer poängen att tappas i rusande fart.

Etiketter: , ,

3 kommentarer

  1. Support i norr

    Så nivån på paret blev inte högre än så. Så varför splittra succebackparet från div.1 A – se swehockey och stats för ”defensmen scoring leader” med Moyer (1:a)och Jesper E. som (3:a + 2a i PP) + uttagna till Norrhockeys Allstar ? Stoppar där.

  2. löare

    Haha, skrämsel hicka det är precis vad alla har som såg helgens matcher,, spelar dom så nästa helg så blir det 0 poäng!! Riktigt dåligt spel, och dessutom på hemma plan. Och vart är klacken? Det är det många som undrar…

  3. Räven

    Östersund lyckades ju ”bara” ta två poäng borta mot Kiruna… Så hicka på tills matchen är färdigspelad den 22:a… Det lär JAG göra iaf… :/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.