Dags för första bortasegern

Kollega Pettersson har sammanfattat här nedan lite kring Örnsköldsvik, Kovland och hur det allmänt har gått för Björklöven under den här säsongen. Det mest anmärkningsvärda är förstås att det inte har blivit någon trepoängare för Löven ännu på bortaplan i allettan, trots fyra försök. Hög tid för att ta den första i Örnsköldsvik då hoppas då jag.

Björklöven har hittills släppt in 16 mål i allettan. Det innebär att Björklöven, tillsammans med Asplöven (även de 16 insläppta) är de lag som släppt in minst mål så långt i serien. Ser man till produktionen framåt ser det dock betydligt knaggligare ut för Lövens del. Endast helgens motståndare, Kovland och Örnsköldsvik har gjort färre. Kiruna har gjort flest mål under allettan (36 st) medan Björklöven har gjort 21 mål.

Med detta kan man konstatera att defensiven långt ifrån har varit en katastrof, snarare tvärtom, men att det är de uteblivna målen som varit spöket så långt i allettan. Jag håller mina tummar för att vi ska få se någon sorts islossning i helgen och att spelarnas självförtroenden återgår till där de var i höstas. Det ska även bli spännande att få se Niklas Granberg in action i Löventröjan.

Vi vet att Björklöven har ett bra lag med betoning på lag. Jag är helt övertygad om att vi kommer få ett kvitto på det i helgen och när dessa dagar summeras på söndag kväll talar allt för att vi åter kommer få se Björklöven på rätt sida om playoffstrecket.

Som tidigare nämnt kommer undertecknad finnas med i helgen och kommer hålla er uppdaterade inför, under och efter matcherna.

På återseende.

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Patric

    Jag hoppas att du har rätt att det blir en islossning…men jag kan inte se att detta lag har nått i en kvalserie att göra..tyvärr:)jag älskar Löven och har varit trogen fan sedan början på 80-talet…men som jag ser det så även om Lövens spel inte har fungerat så ska dom slå lag som sollefteå,piteå,östersund..det är bara så…och sedan att dom har en tränare som säjer..”vi är inte vana piteås snabba is”…då blir hela björklöven ett skämt..och vi fans får skämmas ännu mer än vad vi redan gör:):):)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.