Allettan Norra – Den galna serien

Medan Kollega Otterhall tog rygg på Löven och besökte metropoler som Skyttishallen, Ö-vik och ja Kovland vet jag fortfarande inte riktigt var det ligger.. Hur som helst så var jag hemma i Umeå och såg till att det blev en tidning i morgon. Där bjuds bland annat på en krönika om Björklövens usla bortastatistik.

Precis som för många av er andra var Otterhalls liverapporter min främsta informationskälla från matcherna i helgen. Det går inte att komma i från det. Det är kungligt när vi har personal, ekonomi att följa Löven på bortais.

Otterhall får stå för analyserna av helgens matcher. Jag tänkte bara att vi skulle ta en titt på vilka resultat vi sett i Allettan så här längt. Den galna serien.

Vi jobbar med skrällfaktorskalan 1-10.

Asplöven HC  –  Piteå HC 1 – 4

Skrällfaktor: 5

Kommentar: Piteå är ett bra lag men i Haparanda ska dom ha det svårt. Attköra över Asplöven med 4-1. Nej det finns inte.

Sollefteå HK – IF Björklöven 4 – 3

Skrällfaktor: 10

Kommentar: Björklöven ska köra över ett lag som Sollefteå varje dag i veckan. Fystränare Fredrik Höög träffade jag efter matchen han sa: Teg skulle fullständigt köra över Sollefteå. Den mest bedrövliga insatsen i Allettan av Löven.

Sollefteå HK  –  Piteå HC 5 – 2

Skrällfaktor: 6

Kommentar: Sollefteå inledde Allettan med att förlora mot Kovland med 8-3. Piteå vann mot Kovland med 7-0. Sen kom då denna skräll. Hallå…..

Östersunds IK  –  IF Björklöven 4 – 2

Skrällfaktor: 5

Kommentar: Alla Lövenförluster i den härr serien är en skräll men Östersund är helt okej och då framförallt hemma.

Asplöven HC  –  Kiruna IF 2 – 5

Skrällfaktor: 4

Kommentar: Visst Kiruna hade ett par segrar i rad här och bra självförtroende men 5-2 i Haparanda mot Asplöven. Nej det hade jag inte förväntat mig.

Piteå HC  –  IF Björklöven 3 – 2

Skrällfaktor: 4

Kommentar: Snabb is……Björklöven har haft svårt i Piteå tidigare så detta var inte helt oväntat men åndå. Piteå, nej där ska Löven vinna.

Sollefteå HK  –  Asplöven HC 3 – 2

Skrällfaktor: 8

Kommentar: Sollefteå kom från en 8-2 seger mot Örnsköldsvik men att dom skulle slå Asplöven som faktiskt vunnit mot Kiruna på bortaplan några dagar tidigare. Neh, det fanns inte.

Kovlands IshF  –  IF Björklöven 3 – 2

Skrällfaktor: 10

Kommentar: Kovland… bara smaka på namnet. Jag skulle tippa att dom flesta i Kovland får betala för att spela hockey. Att Löven förlorar är inget annat än en skam.

Kovland har tidigare i Allettan haft resultaten 1-8 mot Asplöven, 0-7 mot Piteå och 3-6 mot Örnsköldsvik.

Får vi se fler skrällar i Allettan?

Nje jag ser inte det. Asplöven, Kiruna och Björklöven spelar nästan bara på hemmaplan. Östersund spelar borta mot Piteå och Björklöven. Det är inte riktigt upplagt för några fler skrällar. Dock så är det ganska klart. Björklöven vinner inte Allettan Norra i år. Nio poäng upp till Kiruna som har Kovland, Örnsköldsvik och Piteå hemma innan man avslutar borta mot Björklöven.

Håkan Wirtala kanske skulle slå en signal upp till Kiruna och fråga. Hur gör ni för att vara så toppade till allettan? Kiruna gjorde nämligen samma resa i fjol.

För övrigt. minns ni hur det gick i de två första mötena mellan Kiruna och Löven den här säsongen? Jo 8-2 borta och 5-1 hemma till Löven.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.