Linus Boström ger svar på tal

Jag trodde mig ha hittat något, jag trodde att statistiken hade vaskat fram lösningen på Björklövens problem. Det är bara att peta ihop Tylor Michel och Johan Jarl med Linus Boström så får man en succé. Men det finns lögn, förbannad lögn och statistik.

Linus Boström har i laguppställningen från start spelat 11 matcher med Johan Jarl och Tylor Michel vid sin sida och av dessa 11 har 10 blivit segrar. På dessa 11 matcher har Linus gjort 17 poäng(1,54/match).

Linus Boström har i laguppställningen från start spelat 19 matcher i andra formationer än med Jarl och Michel. På dessa 19 matcher har det blivit 16 poäng (0,84 /match) från Linus klubba och fyra förluster.

Jag slog en pling till Linus för att kolla om han kanske borde lira med Tylor & Jarl hela tiden men det visade sig vara jag som gått på en mina.

– Vi har ofta satt Tylor i förstalinan på laguppställningen för att få tryck från start men sen har Ledin eller Joakim Vikström tagit hans plats där efter första bytet. Jag har nog bara spelat två matcher med Tylor egentligen.

Du gjorde 28 poäng på 21 matcher före jul men har "bara" haft fem på nio matcher nu efer jul. Hur kommer det sig tror du?

– Jag är inte den som fokuserar på poängen. Det har jag aldrig gjort men jag tror att det beror mycket på att power-play inte fungerat efter jul. Jag tror inte att jag gjort en poäng i pp efter jul. Får vi igång det igen så lär jag säkert producera lite mer.

Vem trivs du bäst med ute på isen?

– Joakim Wikström kompletterar mig bra men sen är även Jens Ledin skön att spela med. Man vet alltid vad man får. Johan Jarl vinner ju nästan varje tekning, det är en detalj som lätt glöms bort som är viktig så det är helt klart bra med Johan.

Har ni kört något power-play på tråningarna i veckan?

– Vi har pratat om det och ska träna speciellt på det mot slutet av veckan. Nu på dom första träningarna har det varit mer fokus på åkning, tempo som det brukar vara under början av en vecka där matcher väntar till helgen.

Du gjorde ett år i Nybro. Vad var annorlunda där jämfört med i Umeå och Björklöven?

– Även där är intresset stort för hockeyn men skilnaden var väl att jag inte kände någon där utanför hockeyn så man hör inte snacket på samma sätt. Men visst det är mycket större att spela i Björklöven. Fler som bryr sig och man spelar i laget alla vill slå.

Vad gorde att du vände hem?

– Det var ett enkellt val. Björklöven är klubben i mitt hjärta. Jag har spelat där sen jag var tre år och varit på läktaren och hejat på Löven. Sen trivs jag i i Umeå så det kändes bara bra när jag fick komma hem.

Ni är oerhört starka hemma i år och inte ens nära lika bra på bortais. Varför är det så?

– Delvis så är man alltid bättre hemma. Det är mer tryggt, man behöver inte resa, man har sina rutiner och sen har vi stödet på hemmaplan från publiken. Det är inte lätt som motståndare att komma till Umeå och spela. Det här är vi vana vid och på brotais spelar vi utan allt det. Vi ska kunna hantera det och även vinna borta men jag tror att det är naturligt att vi är snäppet bättre hemma.

Hur är det att spela när du vet att så oerhört många bryr sig och den yttre pressen är riktigt stor. Påverkar det?

– Det är verkligen underbart att få hålla på med något där man kan påverka så många, där så många bryr sig.

– Det har ju en jobbig sida att Björklöven är så stora i Umeå med den pressen det medför och då speciellt som nu efter ett par risiga matcher men när man är på isen så tänker man inte på det.

– Fördelen med det intresset och stödet vi har är dock så oerhört mycket större än pressen det innebär.

Tack Linus för att du tog dig tid för Lövenbloggen.

Linus har fått en t-shirt gjord med sitt namn i år under den genombrottshöst han levererade i Division-1A. Där han blev Björklövens poängkung.

Etiketter: ,

En kommentar

  1. Ju

    Aj aj, varför så självutlämnande inlägg? Ingen som sett några matcher kan väl ha missat detta? Borde man inte iaf låtsas kunna lite om laget man skriver om, Gustav?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.