Bloggen avslöjar: Nya besked om Wågströms skada – kan få men för livet

Det här är samma text som är ute på vk.se, jag hinner inte skriva en till version just nu.

Daniel Wågström har inte spelat hockey sedan bortamatchen i Östersund den 22 januari. För ca åtta år sedan gick Daniel Wågströms främre korsband av, men efter rehabilitationen har han inte haft några direkta besvär av den skadan.

Det första beskedet kring varför han inte spelar hockey just nu var att det var den här skadan som visade sig på nytt: Det har dock visat sig vara något helt annat.

– Det är en skada på det bakre korsbandet. Det är ingen fara rent hockeymässigt, men kan vara det för mitt vidare liv. Därför kan jag inte spela hockey just nu. Vilar jag med det skydd jag har fått kommer jag bli 100 % återställd, säger Daniel Wågström.

Wågström förklarar vidare att när man spelar ishockey så fyller det bakre korsbandet ingen större funktion och det är ytterst ovanligt att skada sig där. Oftast när man skadar det bakre korsbandet är det i en bilolycka där man sitter med böjda knän och åker på en rejäl smäll framifrån. Något i stil med det är vad Wågström åkte på ute på isen i Östersund.

Hur länge han blir borta är i dag oklart.

– Om man är jättepessimistisk så tar ju vår säsong slut den 19 februari och då är min säsong helt över. Är man i stället jätteoptimistisk och tänker att vi kanske tar oss till kvalserien kan chansen finnas att jag hinner spela mer. Jag ska träffa läkarna i morgon och då vet jag hur länge jag blir borta.