Nu har allvaret börjat

Petter Sandström räddar en av många straffar i gårdagens bortamatch mot Asplöven. Foto: Johan Tinnert/Björklöven (stort tack för bilden!)

I går kände man verkligen att allvaret har börjat. Jag tycker att gårdagsmatchen höll högt tempo och det fanns en nerv i det hela. Så kommer det vara i samtliga kommande matcher den här säsongen, oavsett hur långt Björklöven kommer att gå.

Trots förlusten blev det en poäng i går för Björklöven, vilket faktiskt är den första i Arena Polarica sedan den enpoängare som Löven fick med sig hösten 2010. Annars har Björklöven aldrig tagit poäng borta mot Asplöven, åtminstone inte under de här två säsongerna. Därför var gårdagens möte inte alls så tokigt resultatmässigt för Björklöven.

Det finns ett flertal spelare som jag tycker är värda att nämna. Petter Sandström var i stort sett fenomenal. De mål han släppte in var inga skott man kan kräva att han ska rädda. Han stod på huvudet emellanåt och det är sånt som behövs framöver. Daniel Wälitalo har efter den här matchen en del att bevisa för att få tillbaka förstaspaden i mina ögon.

Niko Tuhkanen var riktigt bra och jag tycker att han har kommit in i det hela på ett bättre sätt nu än tidigare. I går var han ofta initiativtagaren. Han var mycket duktig i det konstruktiva, offensiva spelet.

Johan Jarl ska också självklart nämnas. Han gjorde två extremt viktiga mål både för matchen och för framtiden. Kvitteringen med tio sekunder kvar är något att bära med sig. Vetskapen om att man kan göra mål så sent är jätteviktig att ha.

Att Kiruna vann allettan är betydligt mycket bättre än om Asplöven hade vunnit den. Förra året vann Asplöven och lottades senare mot Björklöven i playoff tre. Tänk om det kunde bli Björklöven-Kiruna i playoff tre i år, då skulle Björklöven med största sannolikhet ta sig till kvalserien. Nu vet vi inte exakt var Björklöven och Asplöven placerar sig efter sista matchen, men jag är helt övertygad om att det är de lagen som slutar tvåa och trea. Blir Björklöven tvåa blir det en veckas matchuppehåll. Slutar Löven trea spelar man playoff ett redan nästa vecka (tors, lör, sön).

Som ni vet utgick Nicklas Johansson och Tylor Michel under matchen i går. De har/kommer undersökas under dagen. Hoppas få lös nåt svar kring det i kväll. Annars är det just skadorna som är det största bekymret just nu. Man får hoppas att spelare som Persson-Riis och Quist snart kan spela igen. Alexander Eriksson sägs eventuellt delta redan i morgon.

Vi tar nya tag i morgon.

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. bror

  Typiskt med skador för löven ..och viktiga spelare som är tänkt att fixa poäng..hoppas vi får tillbaka några snabbt..annars blir det tungt

 2. janne

  Blir det ännu en säsong i div-1 lovar jag att sluta ägna mer energi åt detta s.k hockeylag. Det finnns gränser för allt, även som grönguling.

 3. Tiebreak

  Inte dåligt resultatmässigt ? Det är ju helt bedrövligt. Ska man upp till allsvenskan så går det inte att förlora mot ett lag vid namn asplöven.
  Helt klart en urusel insats från Björklövens sida, Det är bara att förbereda sig för ett år till av Division 1 hockey.

 4. Göte

  Idrott handlar om kamp vilja och mod. Jag vet inte hur många gånger Löven prickade stolpen eller ribban i mötet mot Asplöven,2-3ggr?
  Jag håller med dig Emanuel med tanke på tidigare resultat. Asplöven tar time-out i andra perioden och ser man till det så hade matchen lika gärna kunnat slutat 4-2 till oss.
  Att tala i termer som ”urusel” eller ”bedrövligt” är att nedvärdera Asplöven som lag. Vilket Björklöven förlorat mot tidigare, i Arena Polarica. Vi förlorade iaf inte under ordinarie tid. Vilket Sverige gjorde mot Vitryssland i OS.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.