Bygg vidare på det här

Ja, gårdagens sorti kom tämligen oväntat. Jag var som sagt helt övertygad om att Löven skulle klara av det, men jag hade fel. Samtidigt, skapar man så mycket framåt som Björklöven gjorde i helgen så ska man inte förlora två ishockeymatcher. Det ska inte gå. Man kan skylla på otur, men också skylla på att man har för dåliga skyttar i laget.

Inför den här säsongen lämnade ungefär 15 spelare Björklövens trupp. Sedan dess har lika många tillkommit. Många av spelarna som värvats är spelare med Lövenanknytning och man har också gått ut och sagt att man gör en lokal satsning. Tilläggas bör också att man inför säsongen gick ut och sa att man inom tre år ska upp till allsvenskan.

Nu är det bara att bygga vidare på den och det genom kontinuitet. Jag hoppas att man kan behålla majoriteten av spelarna i årets lag. Samtidigt hoppas jag att man kan göra rätt prioriteringar med de spelare som väl ska lämna och värvas. Vilka kommer lämna? Samtliga spelare som kommer utifrån finns väl i den riskzonen, samtidigt som de flesta spelarna med ursprung i Umeå och Björklöven förmodligen stannar kvar.

Jag hoppas att spelare som Linus Boström, Karl-Johan Lundström och Jon Palmebjörk utgör en del av grundstommen i Björklöven framöver. Alla är i bra ålder och kommer fortfarande att utvecklas. Sedan finns det ett gäng intressanta spelare underifrån som också bör lyftas fram. Zebastian Possler, Viktor Ekeståhl-Jonsson och Isak Ahrling är för mig sådana spelare. Även de kan i framtiden bli riktiga stöttespelare och redan nästa år vara mer eller mindre tongivande i laget.

Går det att plocka hem fler hemvändare till nästa år? Det kan bli svårt. Tyvärr är det inte realistiskt att en kille som Alexander Hellström som matchas en del i KHL ska komma hem, även om det vore fantastiskt. Rahimi, Neva, Sundström? Förmodligen stannar tanken vid en dröm. 

I stället får man bygga vidare på vad man har och hitta rätt spelare utifrån. Det som har saknats i år har varit en, två riktiga målskyttar. Spelare som kan kliva fram och göra mål ur alla lägen. Framspelare finns det gott om. Titta bara på Kiruna och Asplöven. Kim Sunna och Viktor Esseryd (Kiruna) har gjort 23 respektive 22 mål. I Asplöven har Henrik Thegel gjort 24 mål. Sådana siffror skulle Löven behöva ha någon som kom upp i. Marcus Waldehagen gjorde det förra året, men sedan när det väl började gälla så slutade även han producera. Lövens bästa målskytt i år var Tylor Michel med sina 16 mål. 

Nej, Silly Season kommer att ta fart nu och inom ett par månader lär vi ha en ganska bra bild över hur Lövens trupp anno 2012-2013 kommer att se ut. Dock känns det väldigt tråkigt att vi måste lägga fokus på det redan nu och inte om en månad.

Etiketter: ,

7 kommentarer

  1. Danne

    Helt rätt Otterhall!!
    Nu bygger vi vidare på de här, glömer de som varit och blickar framåt. Kolla bara på AIK Solna, dom var ännu djupare i krisen och nu är dom i ES och gör de jäv…. bra
    Forzza Löven, de kommer att lösa sig.

  2. Daniel

    Vad som jag har saknat som så många är 2 stora backar, 1 målskytt som inte missar givna mål. sen tycker jag Löven ska satsa på detta lag. För löven har väl ganska många som har kontrakt även nästa säsong dom har en bra stomme som man kan bygga vidare på.

  3. Henke

    Tittade på intervjun med Engman här på VK och det är fan Foppavarning på den blicken , riktigt skönt att se sådan glöd och besvikelse.

    Tror att Engman kommer att omge sig med männikskor med samma inställning som honom själv och det känns riktigt skönt en sån här jävla dag . Kör på Engman vi är många som står bakom dig . Gissar att en sån människa skulle behöva höra det

  4. Kristoffer Grundström

    Karl-Johan Lundström, Martin Johansson lägger enligt obekräftade rykten av med ishockeyn. Daniel Wälitalo, Petter Sandström, Jon Palmebjörk sticker. Vad blir det kvar av kontinuiteten då isf? Jag vill vara positiv, men Löven har i åratal tänkt fel. Man har slängt bort de bästa spelarna om man ser på att de har stått för alla målen & assisten & behållit eller tagit in sådana som knappt ens vågar styra pucken av rädsla. Jag ger dock inte upp utan knyter min näve. Det är bara lag som Skellefteå & de som spelar högre upp som tappar fans om det börjar gå dåligt. Det finns ett bra ordspråk som jag tycker att alla borde följa & det lyder som följer:

    ”Älska mig när jag förtjänar det som minst för det är DÅ jag behöver det som mest”.

    Slut för mig.

    Over and out.

  5. Clabbe

    En helt förstörd söndagseftermiddag, lite lätt illamående och dålig sömn hela natten,så blev det för mig efter detta debackel. Det kändes ju så himla bra i lördags när Wille satte 2-0 och jag planerade att gå på bortamatchen mot Arlanda … Pissigt, rent utsagt. Hoppas verkligen att vi håller oss till gameplan, sitter still i båten och inte tar några förhastade beslut. Brukar i alla fall ibland leka med tanken om hur det hade gått om Slettvoll släppts in i föreningen??

  6. Anders

    Tillägas bör väl att Ekeståhl lämnar för modo, så där tappar vi något riktigt bra…

  7. pelle

    Verkligen less på detta….. Fortsätter detta så kommer löven snart att spela sina hemmamatcher i dragonhallarna ! Och Umeå arena blir ett björklöven museum … Där man gå omkring och titta ! likt gamlia… Tittar på hur det va förr i tiden… På gammla löven fotografier tröjor o dyligt…. Skrämmande tanke men fortsätter detta spektakel är vi snart där …. Ingen o då menar jag ingen vill betala pengar för att gå o se på skithockey… O när publiken sviker då är vi där snabbt … O det får inte hända……. Gör om o gör rätt !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.