Det nya förslaget

Ni har säkert redan sett att NSD:s Stålnacke lyft ämnet. Men hur som helst finns det ett förslag som skulle innebära stora förändringar i den norrländska division I-hockeyn. Om förslaget klubbas igenom kommer division I A och division I B slås ihop och bli en gemensam serie. 16 lag där alla möter alla två gånger = 30 matcher. Därefter bildar de åtta bästa lagen en alletta och de åtta på den undre halvan en fortsättningsserie.

Vi har pratat med länsklubbarna och alla är positiva till förslaget. Den 15:e mars kommer ett möte att hållas och efter det vet vi mer hur tongångarna går.

Personligen så tror jag inte alls att det är en dum idé. För Umeåklubbarna innebär det egentligen bara fler matcher. Själva resorna blir ju inte alls längre då det är hugget som stucket att åka till Haparanda eller Östersund. Dessutom skulle det kunna innebära att fler än fyra lag från A-serien skulle kunna nå allettan. Vilket (med tesen att A-serien är bättre än B-serien) skulle innebära en mer spetsad alletta.

Vad tycker ni? Är förslaget helt galet?

Etiketter:

4 kommentarer

  1. Christian

    Frågan är om 1B-klubbarna är intresserade av de otroligt mycke längre resorna. Visst, roligare att möta andra lag men dels de längre resorna och dels de risken att fler lag från gamla 1A går vidare??

    Varför stanna med 16 lag, finns det fler lag som vill spela i ettan? I alla andra div.1 serier är det 10 lag. i A & B bara 8 lag. Kanske 2 serier á 10 lag, eller en serie med 20 lag. 38 matcher för varje lag men det ska väl inte vara några problem.

  2. greenjellow

    Fler matcher och fler skador. Jomen det låter som ett bra upplägg. Och vilka spännande motståndare det blir…vojne. Nä bilda två div-1-serier, norra och södra så blir matcherna jämnare och spelet i bästa fall bättre. För sämre kan det ju knappast bli.

  3. Bulla

    Varför bryr vi oss om div 1, skulle vi inte gå upp i allsvenslan…. Sundsvall har tre lag i div 1, Njurunda, kovland och Ånge samt Sundsvall i allsvenskan och Timrå i elitserien…

    Bara att inse att hockeyn i umeå är död, för alltid!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.