En mycket tråkig nyhet

Mina tidningstexter för dagen är nu klara och äntligen kan jag ägna lite tid åt bloggen. 

I eftermiddags nåddes vi av beskedet att Johan Engman tackar för sig i Björklöven, både som vd för bolaget och som klubbchef. I dagsläget är inte ersättarna klara, men då det måste finnas en vd på grund av att Björklöven AB är ett publikt bolag kommer en tillfällig sådan att utses. Det är en person som redan nu sitter i Björklövens styrelse som kommer axla den posten tills vidare. 

Personligen känns det tråkigt och något oväntat att Engman tackar för sig. Han verkar ju dock ha sina anledningar så det är bara att acceptera det för samtliga inblandade. Samtidigt är det är jättestort problem att han lämnar. Ett jätteallvarligt problem i mina ögon. Nu står Björklöven där igen, med ett stort frågetecken på en av de viktigaste (ja, kanske den absolut viktigaste) posterna i hela föreningen. Klubbchefer ska inte bytas ut kors och tvärs. Den centrala ledningen måste vara bestående för att få helheten att fungera i en förening.

Jag tyckte att Johan Engman var som klippt och skuren för rollen. Han brann verkligen för det han gjorde och det känns som att han har gjort en hel del bra saker. Jag tyckte att Löven började få en trygg och stabil ledning, men nu, med det här beskedet har den raserat igen. Kontinuitet är ett nyckelord i sådana här sammanhang. Titta bara på Växjö Lakers eller rivalen 13 mil norrut.

Vem ska fylla tomrummet? 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.