Mårs ska till allsvenskan: ”Det är därför jag är här”

Olof Mårs är alltså klar för Björklöven. Bloggen var faktiskt i kontakt med honom redan i förmiddags, men då bad han om att jag skulle återkomma då han inte hade tid att prata. Bara någon timme senare kom beskedet att han är klar för Löven. Bloggen ringde upp igen.

– Det har varit på gång under en tid, men jag har velat hålla det nere tills det blev klart. Nu känns det fantastiskt skönt och det ska bli enormt roligt att få spela i Björklövens färger. Jag vill vara med och bidra till allsvenskt avancemang, säger Mårs som verkar ha väldigt bra koll på föreningen.

– Jag vet vilken situation Björklöven befinner sig i då det var ungefär samma när jag var i Troja/Ljungby. Efter att man åkt ut tar det några år innan man är redo att gå upp igen. Björklöven var på väg upp redan i fjol och till den kommande säsongen tror jag verkligen att man är i rätt fas för att klara av det. 

Och varför är han här? Jo, för att föra upp Björklöven till allsvenskan.

– Man ska inte sticka under stolen med att man siktar på avancemang. Det är därför jag är här.

Umeå som stad har han god koll på. Faktum är att han redan bor här.

– Eftersom att min sambo är från Umeå har vi haft Umeå som bas under utlandsåren. Jag har tränat på Iksu i tre, fyra veckor och har stött på grabbarna i laget där. Det känns kul att få vara med på riktigt nu när allt har blivit klart.

Och Löven har varit intressant för dig tidigare?

– Ja, men när Björklöven degraderades blev det Danmark i stället. I Odense hade jag två jättebra år och har fortsatt att utvecklas på det jag är bra på. Jag var faktiskt på väg till Löven redan som 16-åring, men då blev det inte heller av.

Hur skulle du beskriva dig som spelare?

– Det finns många som är mer spelskickliga än mig, men målen görs framför mål och därför håller jag mig där. Sedan är jag storvuxen och det gäller att utnyttja det man är bra på.

Du är Björklövens andra nyförvärv, vad säger du om övriga laget?

– Det ser väldigt spännande ut. Framför allt har man behållit näst intill hela truppen från i fjol och det verkar vara en bra grupp. Det tillkommer nästan alltid spelare och därför får vi hoppas att vi nya kan hjälpa laget på resan mot allsvenskan. Jag tycker att Stefan Andersson är ett fantastiskt bra nyförvärv.

Du har spelat mot Björklöven X antal gånger. Vad har du fått för syn på föreningen från den sidan?

– Det är alltid mycket folk och bra drag kring Björklöven. Det är en anrik förening och det ska bli jäkligt roligt att få dra på sig tröjan.

Slutligen säger Mårs:

– Björklöven ska definitivt upp i seriesystemet igen och nu är det dags att ta steget.

 

Etiketter: ,

En kommentar

  1. TagoMago

    Jag tror på Mårs som ett starkt förvärv. Rätt ålder, rätt fysik och rätt inställning = då kan det inte bli fel. Jag skulle också gärna se någon fler transatlant – någon som ersätter den redan mycket saknade Tylor Michel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.