Smått & Gott

Det blev alltså ett lånetavtal för Erik Andersson. Två månader med Skellefteå och det ar en lösning som jag förstår att alla parter gick med på. Hoppas nu bara att Erik visar under sina två månader att han ska ha en plats i Skellefteå.

Petter Granbergs mjukdelsskada var säkert det som fällde avgörandet.

– Vi ser positivt på denna möjlighet och tror att Erik kommer att passa bra in hos oss,

utifrån tidigare erfarenheter. Det är en väldigt bra kille som vi hälsar välkommen

tillbaka, säger Skellefteå AIKs sportchef Lars Johansson i ett pressemddelande i går.
 

*  *  *

På tal om skador så har Björklöven sex backar plus Moyer att tilgå. 18 forwards men då är inte Emil Wrenman med bland dessa. Visst det går att ta sig igenom hösten på dessa spelare men ser vi till förra säsongen och till i stort sett vilket hockeylag som helst så har du 3,5 spelare skadade eller sjuka varje match.

Visst skulle det behövas minst en back till och gärna en forward eller två också?

Så ser jag det allafall.

Marcus Waldehagen som vann den interna poängligan (51 poäng på 38 matcher) i Björklöven 2010-2011 men var en spillra av sitt  forna jag under playoffspelet, har alltså dumpats av Apslöven.

Även om han kanske inte är en karaktärsspelare att bygga ett lag runt så kan Björklöven kanske få honom billigt nu när han sitter i en ganska jobbig sits utan kontrakt strax innan serierna startar.

Jag skulle inte bli besviken om Björklöven plockade Waldehagen.

* * *

Sundsvall möter Björklöven på fredag i inledningen av Umeå Hockeyfestival. Sundsvall spelade mot elitserielaget AIK i går och föll med 2-0 efter vad bloggen hockeynonsen ansåg var en imponerande insats.

Bland annat skriver hockeynonsen så här om Sundsvalls förstakedja:

"Formationen med Hertzberg – Mattsson – Thorell kommer att ösa in poäng under säsongen. Den kommer nog att vara Sundsvalls leading line under säsongen, fanns inte mycket mer att önska från någon av dom tre. "Gurra" hade stor show idag och var den absolut bästa spelaren för kvällen i Sundsvall."

Sundsvall blir det första riktiga testet för Björklöven den här försäsongen. Sundsvall är ett av lagen Björklöven ska slåss med om att gå upp till allsvenskan den här säsongen och finns det något lag som fansen hellre ser att man slår tillbaka? (Bortsett från Skellefteå alltså)

Etiketter: , ,

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.