Inför Björklöven – Sundsvall

vs 

Kommentar

Efter Sundsvalls agerande vid Björklövens nedflyttning till Division-1 är alla möten med Sundsvall en hatmatch, även en träningsmtach. Allafall för fansen.

Sett till Sundsvalls insats i går mot Rosenborg (0-4) så är inte Sundsvall skräckinjagande starka men det är svårt att värdera hur bra Rosenborg egentligen är.

Lövenbekantingen Eetu Qvist tippas som poängkung i årets lag och det låter väl inte helt konstigt sett till fem säsonger i allsvenskan varav tre med bra poängsnitt.

Sammy Gustavsson i målet är en bra målvakt, backsidan ser stabil ut och Sundsvall är tillsammans med Kiruna det alget som Björklöven ska slåss med om segern i allettan en bit fram i vår.

Hemma i Umeå Arena  kommer det att vara en hel del publik och den arenan kommer att bli Björklövens borg precis som i fjol. Björklöven bör ta en klar seger ikväll.

Senaste möten

Lagen möttes fyra gånger under Björklövens ödesmättade säsong i Allsvenskan 2009-2010.

19/9-09 Björklöven – Sundsvall 4-1

5/12-09 Sundsvall – Björklöven 1-3

16/12-09 Björklöven – Sundsvall 6-3

5/3-10 Sundsvall – Björklöven 3-1

Jens Öhman inför matchen

– Det här är en viktig match för oss. Efter en träningsperiod sedan cupen i Hudiksvall så ska det bli intressant att se hur vi gått frammåt på det vi arbetat på och var vi står.

– Seriestarten ligger runt hörnet och det finns en del svar vi vill ha innan dess.

Björklövens lag

Saknas gör backarna Karl-Johan Lundström och Alexander Eriksson. In kommer istället Jesper Ericsson och Alexander Hellström som bloggen rapporterade i går. På forwardssidan är Marcus Lundberg fortfarande borta men i övrigt är det fullt lag som gäller.

Preliminärt lag (Kommer fastställt under dagen)

Boström-Jarl-Vikström, Johansson-Ericson,

Mårs-Johansson-Quist, Hellström-Andersson,

Persson-Ledin-Palmebjörk, Molin-Ahrling

Wrenman-Ekeståhl-Persson-Riis

I mål: Daniel Wälitao.

Tre viktiga faktorer

* Kamp – Fansen vill se att laget visar vilja mot just Sundsvall. Gärna smälla på lite extra. Välkommen till division-1, ni kan ta våran plats här är budskapet.

* Special Teams – Tidigare har inget fokus funnits på dessa spelformer. Därför vill jag se tydligare vilka som spelare och vad Björklöven har för tankar där.

* Jesper Ericson- Gör den kontraktslösa backen succé i helgen kan inte Björklöven göra annat än ge honom ett kontrakt.

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.