Björklöven klara seriefavoriter

Samtliga tränare från Division-1A lagen bortsett från Vännäs som saknades under tisdagens upptaktsmöte. Notera P-O Åberg i Tegs klassiska matchtröja. Foto: Piteå-tidningen

Division-1A hade upptaktsmöte i går och samtliga lag utom Kalix tippade Björklöven som seriesegrare. Kalixtränaren Fredrik Glader trodde på Piteå.

–  Kiruna och Björklöven har målats upp som huvudfavoriter, men Piteå har haft en bra kontinuitet under många år nu och Stefan Hedlund är en av de mest seriösa tränarna i Norrbotten. Han lämnar ingenting åt slumpen, förklarar Glader till Piteå-tidningen.

–  Sedan tycker jag att Piteå har fått in helt rätt spelare. Bland annat har de ju fått krydda på med Marcus Waldehagen som egentligen hör hemma i Allsvenskan.

Att Björklöven är stor favorit att ta hem serien är ingen konstighet med tanke på att dom bara tappade fem poäng i fjol. Lövens tränare Jens Öhman tar dock favoritskapet med ro.

–  Det är alltid press om man jobbar för Björklöven, menar klubbens tränare Jens Öhman.

–  Vi har försökt att jobba för att få stabilitet och kontinuitet i vår trupp. Vi hade ett bra manskap redan ifjol som nog borde ha gått ännu längre. Nu är vi ett år äldre och ett år klokare, och vill utmana för att gå upp till Allsvenskan.

Etiketter: ,

3 kommentarer

  1. zisen

    Förlust mot Asplöven borta som vanligt i grundserien. Så helt obesegrade var inte löven. Skönt serien kommer igång nu. Känns som om det kommer bli en härlig vår.

  2. janne

    Löven kanske borde byta tillbaka till första matchtröjan, var inte den blå och röd? Ständigt denna press på dom som bär gröngula mästartröjan men tar vi oss inte till allsvenskan kvittar det vilka färger vi har.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.