Löven malde ner Kalix

Kalix Ungdom – Björklöven 1-6 (1-0, 0-2, 0-4)

1-0 10.06 Michael Kaspi (Adam Rachidi)

1-1 (PP) 26.04 Olof Mårs (Mikael Persson-Riis, Viktor Ekeståhl-Jonsson)

1-2 (PP) 28.25 Olof Mårs (Jesper Ericson, Viktor Ekeståhl -Jonsson)

1-3 40.49 Alexander Eriksson (Johan Jarl, Olof Mårs)

1-4 43.28 Emil Wrenman (Jens Persson)

1-5 (PP) 56.11 Jens Ledin (Jon Palmebjörk, Martin Johansson)

1-6 56.41 Marcus Lundberg (Emil Wrenman, Alexander Hellström)

Skott: 26-53 (15, 1, 10) – 17, 18, 18)

Utv: Kal 7×2,, Bjö 6×2, 1×10

* * *

Björklöven vinner alltså mot Kalix borta med 6-1. Samma Kalix som i fjol orsakade en del problem just på bortaplan med sitt destruktiva spelsätt.

Det tog dock en period innan Löven kom igång. Kalix ledde faktiskt med 1-0 efter första.

– Första perioden är inte godkänd. Vi kommer in lite slaka och slarvar med det lilla extra. På handbollsspråk skulle man kalla det tekniska fel. Framförallt tar vi risker som vi itne skulle göra om vi inte visste att vi är bättre i grunden, säger Jens Öhman.

I andra tar Björklöven över helt, vinner skotten med 18-1!!! och Olof Mårs gör två mål i PP. Kalix orkar inte att hänga med Löven i skridskoåknng och fysik.

– Utöver dom 18 skotten på mål hade vi tio i plexit och tio i täck så det var spel mot ett mål. Dom spelar ju väldigt defensivt med en femmannabox men i andra när dom har långt till båset blir det jobbigt och vi nöter ner dom med bättre fart än i första. Kanske borde vi ha gjort något fler mål där, kommenterar Jens.

I tredje perioden fortsätter Löven att trumma på. Kalix försöker men kraften är slut och målen ramlar in. Junioren Emil Wrenan är framme ännu en gång med ett mål och en assist.

– Orken tar ut sin rätt där och vi hade kunnat göra ett par mål till om vi satt våra chanser men vi kör på hela vägen allafall, säger Jensa.

Totalt för Löven tre mål på sju chanser i power play trots att laget endast tränat litegrann på "special teams".

– Det är riktigt bra men både i dag och mot Kiruna släpper vi inte in något mål i box-play och det känns bra. Spelet i defensiv zon sitter riktigt bra redan nu. Dock saknade det lite i anfallsspelet mot Kiruna även om dom är ett bra lag men det kommer, säger Öhman och utvecklar:

– Det handlar om att hitta balansen mellan kontroll och fart. När vi ska gå frammåt, när vi ska sätta press och när vi ska ta det lugnt.

Acke Hellström åker på en 2+10 för en ful tackling i ryggen i första perioden men kommer tillbaka, fortsätter spela fysiskt och har en ass i protokollet.

Totalt sätt är det sex poäng på två matcher och mycket positivt att ta med.

– Man kan inte ta mer än sex poäng så vi är nöjda även om vi alltid strävar efter att bli bättre och har en hel del att jobba på, avslutar Öhman.

* * *

Kommentar:

Björklöve inleder med två raka segrar. Även om det inte var hundraprocentigt öertygande mot Kiruna så är det sex poäng på bortaplan.

Mårs verkar bli en riktig klippa i power-play. Han går verklige inte att flytta framför mål på den här nivån. Han är en riktig Homer.

Kul också att Björklöven verkligen kör på hela matchen i dag. 53 skott på mål säger en del om hur Björklöven forsar fram.

Emil Wrenman är ett utropstecken. Det var en spelare man inte hade räknat med. Han är respektlös och kan nog växa ut till en riktigt bra spelare.

Nu väntar hemmapremiär nästa helg och det tror jag spelarna längtar efter. Att få kliva in inför fansen och lira.

I dag var det 152 åskådare på plats. Det är mindre än vad IBK Dalens damer brukar ha på sina matcher. Björklöven förtjänar bättre. Ge dom det på lördag mot Piteå.

Det sista höll Jens Öhman med om.

– Det var lite tunt i dag. Det ska bli trevligt att få spela hemma inför lite mer folk.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.